A Hyundai cseh üzemének 2013-as éve


Összesen 303 460 darab ix35, i30 és ix20 készült tavaly a Hyundai cseh üzemében, amellyel teljesítették a 2013-as üzleti tervüket.   

Az üzemben a Hyundai ix35-ből állítottak elő legtöbbet, több mint 144 500 autóval az éves termelés 48 százalékát tette ki a koreai márka hobbiterepjárója. A három karosszériaváltozatban készülő népszerű Hyundai i30 124 500 darabbal másodikként végzett, míg harmadikként a Hyundai ix20-ból közel 34 500 autó gurult ki a gyár kapuin. Ez utóbbi modell az egyterű kategória legkeresettebb képviselője Csehországban.  

A Nosovicében gyártott autókat 52 országba és célállomásra szállítják és Európán kívül a Közel-Keletre, Afrikába, Ausztráliába és a Karibi térségbe is eljutnak. Mivel a HMMC a Hyundai egyetlen Unión belüli gyára, így a legtöbb itt készülő autó helyi vásárlókhoz kerül. „Ausztrália, Törökország, Dél-Afrika szintén jelentős piacok számunkra, amelyek segítettek a 2013-as üzleti tervünk megvalósításában” – mondja David Mollen, az értékesítési csoport vezetője. „2013-ban a legfontosabb vásárlóink Németország, Oroszország, Nagy-Britannia, Spanyolország és Olaszország voltak.” A 10 legnagyobb felvevőpiac között ott találjuk még Törökországot, Ausztráliát, Belgiumot, Ausztriát és a Cseh Köztársaságot is.   


Az autókba kerülő erőforrások közül a vásárlók 42 százaléka dízelmotorral, míg 58 százalékuk benzines motorral kérte autóit. Habár 14 féle szín szerepel a gyár palettáján, a vásárlók mégis inkább konzervatívak. A legnépszerűbb színek a fehér, fekete, sötétszürke és az ezüst, amelyek az előállított autók 77 százalékára kerülnek.

A HMMC jelentős 2013-as eredményei közül kiemelkedik az egymilliomodik autó legyártása, az „Év Munkáltatója” díj az 5 ezer fő alatt foglalkoztató vállalatok között, és a „Biztonságos Vállalat” elismerések.  

Forrás: hyundai-motor.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei