A Hyundai Genesis az Év Autója Dél-Koreában


A Koreai Automobil Újságírók Szövetsége (KAJA) idén a Hyundai Genesis modellnek adományozta az Év Autója díjat.

A KAJA már negyedik választja meg a Koreai Év Autóját, amelyen idén az új Hyundai Genesis 39,76 ponttal az első helyen végzett. A szakmai zsűri szerint az eredmény különböző tényezők, így az érték, a teljesítmény, a kényelem és a forma, valamint az ehhez kapcsolódó vételár voltak a döntőek a szavazásnál.   

A második helyen a BMW 5-ös sorozata végzett 38,72 ponttal, míg a harmadik helyezett 38,39 ponttal a Mercedes-Benz S osztálya került.


A Dizájn kategória győztese a Jagur F-Type lett, míg a Teljesítmény kategóriában a Lexus IS került ki győztesként. A környezetbarát kategóriában a Renault-Samsung elektromos hajtású SM3 Z.E. kapta a Zöld Autó díjat.   

„A kormányzat a jövőben nagy figyelmet fordít az iparág munkakörülményeinek fejlesztésére” – mondta Kwan-sup Lee, a Koreai Kereskedelmi, Ipari és Energiaügyi Minisztériumának iparpolitikáért felelős vezetője, aki részt vett a rendezvényen.” Nagyobb hangsúlyt fektetünk az autóalkatrészek fejlesztési munkájára, valamint egy kölcsönösen előnyös üzleti ökoszisztémát hozunk létre a kis-, a közép és a globális léptékű vállalatok között.”  

Az Év Autója díjat az iparág újságírói minden évben az újonnan megjelenő modellek közül választják ki. a Koreai ÉV Autója 2010. óta létezik, így ez már a negyedik alkalom a díj odaítélésére. Az első évben a Kia Motors K5 modellje, a második évben a Hyundai i40, míg tavaly a Toyota Camry modellt választotta a zsűri.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei