Kia modell váltaná a Hyundai Atost Indiában


A Hyundai az öregecske Santro Xing (Atos Prime) modell leváltására készül, ám nem szeretne lemondani a kisautó magas építéséből adódó egyedülálló előnyökről sem.

Az Autocar India forrásai szerint a Hyundai tanulmányozza annak lehetőségét, hogy a Kia Ray modell váltaná fel a Santrot. A Kia Motors a Hyundai leányvállalataként jelen van a világpiacon, ám Indiában nem képviselteti magát, ráadásul jelenleg a Ray modell kizárólag Dél-Koreában kapható.

Ennek ellenére a Ray tökéletesen alkalmas lenne helyettesíteni a Santrot annak hasonlóan magas felépítése miatt. Dél-Koreában a modellt egy 105 lóerős 998 cm3-es turbómotorral árusítják, ám amennyiben Indiában is piacra kerülne, ott inkább a Hyundai 1,2 literes szívóbenzinesével kerülne forgalomba.  


Más források szerint a Ray modellt maga a Kia forgalmazná Indiában, nem pedig a Hyundai. Ezzel a modellel lépne a Kia az indiai piacra, konkurenciát teremtve ezzel saját anyavállalatának. Amennyiben a Ray mégis Hyundai jelvénnyel kerülne forgalomba, abban az esetben a modell árát hátrányosan érintené a Kiának fizetendő díj.

Nehéz egyelőre megmondani, mikor és milyen formában lépne piacra a Kia Ray, az azonban bizonyos, hogy az immár 15 éve gyártott Hyundai Santro napjai az egyre modernebb és szebb konkurensek miatt meg vannak számlálva.  

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei