Vetkőztetik az új Hyundai Sonatát


Miközben egyre közeledik a 2014-es New Yorki Autószalon időpontja, az ott bemutatkozó vadonatúj Hyundai Sonata prototípusai egyre többet mutatnak meg az autó formavilágából.

A Hyundai hatalmas erőbedobással készül a vadonatúj Sonata bemutatására, ezért napról napra újabb kémfotók jelennek meg az autóról. A legutóbbi felvételek a koreai Yeongam Forma 1-es pályán készültek, ahol a mérnökök az autó menetstabilitását vizsgáztatták, ám eközben mintha megfeledkeztek volna a prototípus megfelelő álcázásáról.


Amíg ugyanis hátul vaskos takaróponyva óvta a kíváncsi szemek elől a karosszériát, addig elöl szinte teljesen csupaszon maradt a motorháztető és a hűtőmaszk. Ahogyan már az korábban is sejthető volt, a Sonata első kiképzése követi a Genesisszel megkezdett utat, a formatervezők egyértelműen visszavettek az előző generáció lendületességéből, ám a modell még ezek ellenére is azonnal azonosítható maradt.   


A vadonatúj Hyundai Sonata várhatóan kétféle, a mostani generációból is ismert benzines erőforrással mutatkozik majd be. Az alapváltozatokat egy 2,4 literes GDI erőforrás mozgatja majd 201 lóerővel, míg a Turbo változatba továbbra is a 274 lóerős 2,0 literes T-GDi motor kerül. A mindkét motorhoz alapból járó hatfokozatú manuális váltó mellett most először lesz rendelhető a Hyundai saját fejlesztésű hétfokozatú duplakuplungos DCT automata váltója is.  Természetesen az új Sonatából is készül hibrid változat, amely a hírek szerint később plug-in,, azaz konnektorról tölthető kivitelben is kapható lesz.   


Habár a modell világpremierje április 18-án a New Yorki Autószalonon lesz, a modellt Dél-Koreában (a Genesishez hasonlóan) már korábban bemutatják. A hivatalos menetrend szerint az autóra már március 3-tól fogadnak előrendelést, 15-étől gyártásba kerül, három napra rá, 18-án pedig bemutatkozik az új Sonata a hazai piacon. Az első vásárlók 2014. április elsején vehetik át új Sonatájukat.  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei