Másodszor nyerte el a Hyundai az AUTOBEST díját


A Hyundai Motor Europe egy Varsóban megrendezett díjátadón átvehette a 2014-es AUTOBEST trófeáját, miután két hónapja a szakmai zsűri a Hyundai új generációs i10 modelljét nevezte meg a rangos díj nyerteseként.

Az AUTOBEST zsűrije által „tágasként” és „minőségi autóként” leírt új generációs i10 az Elantra 2012-es győzelmét követően immár a második Hyundai modell, amely az elmúlt három évben kiérdemelte ezt a díjat.


„Nagy megtiszteltetés a Hyundai számára, hogy az új generációs i10 megnyerte ezt a díjat” – mondta Byung Kwon Rhim, a Hyundai Motor Europe elnöke a díj átvételekor. „Az autó olyan stílust, felszereltséget és kivitelezést kínál, amelyek hagyományosan csak egy kategóriával feljebb találhatóak meg. Az új generációs i10-et nagyon jól fogadta Európa médiája és az autó máris új vásárlókat vonzott a márkához. Az AUTOBEST díjához hasonló elismerések tovább ösztönöznek minket, hogy az európai igényeknek megfelelő új modelleket fejlesszünk és gyártsunk.”


2013 szeptemberében gördült le a Hyundai törökországi szerelőszalagjáról az első új generációs i10 modell. Az új generációs i10 gyártásának megkezdését egy több mint 500 millió eurós beruházás előzte meg, amelynek eredményeként a gyár éves kapacitása 200 ezer darabra emelkedett. A török és a cseh gyárakkal a Hyundai évente 500 ezer új autót képes gyártani, így az Európában eladott Hyundai modellek 90 százaléka ma már ebben a régióban is készül.


Az AUTOBEST az egyik legtekintélyesebb autóipari díj, amelyet 13 tényező, köztük a formaterv, az ár, a felszereltség és a szervizelhetőség alapján ítélnek oda. A zsűriben 15 feltörekvő piac elismert autós újságírói ülnek, köztük Lengyelország, Csehország, Törökország és Oroszország mellett Magyarország is képviselteti magát.

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei