Már Magyarországon is kapható a megújult Hyundai Elantra


Immár hazánkba is megérkezett Dél-Korea legnépszerűbb autójának legújabb változata, amely megújult külsővel és továbbfejlesztett tartalommal kapható a márkakereskedésekben.

Szoros versenyben, de végül 2013-ban mégis első helyen végzett a hazájában Avante néven kapható középkategóriás Hyundai, így továbbra is ez a modell számít Dél-Korea legkelendőbb autójának. Amerikában is népszerű a különlegesen szépre sikerült Elantra, amelyből tavaly először 200 ezernél többet vásároltak az autózás iránt különösen igényes amerikaiak. Magyarországon persze sokkal kisebb az eladás léptéke, ám itt sem kell szégyenkeznie az autónak, a modellfrissítés előtti példányokon gond nélkül sikerült túladniuk a kereskedéseknek.


Most pedig itt az új, frissített Elantra, amely már meg is érkezett a hazai Hyundai kereskedésekhez. Az autó külső megjelenése csupán részleteiben változott: új formájú lámpák kerültek előre és hátra, újak a lökhárítók, krómozott díszlécek kerültek a hűtőrácsra, a kilincsekre és az ajtókeretekre. Belül a legnagyobb változás az áthelyezett középső légbeömlő, amely a korábbinál feljebb, „rendes helyre” költözött. Ezt először az Elantra helyi, kínai változatán láthattunk.


Az Elantra továbbra is háromféle felszereltségben kapható: 5 190 ezer forintért Life, 5 790 ezer forintért Comfort és 6 190 ezer forintért Style kivitelben kapható az autó. Ezek azonban listaárak, az importőr a fenti összegből félmillió forintot elenged, így már 4 690 ezer forintért a miénk lehet egy Elantra.


Ahogyan az Elantra megjelenése megváltozott, úgy a felszereltség sem maradt érintetlen a modellfrissítés során. A biztonsági felszereltség továbbra is teljes (6 légzsák, ABS, ESP, VSM), ám kiegészült a keréknyomás-ellenőrző rendszerrel. A kényelmi berendezések között a legjelentősebb változás, hogy immár a Life kivitelben is megtalálható az automatikus fényszóróvezérlés, amelyek mellett továbbra is megtalálható a nappali menetfénnyel felszerelt ködlámpa, a riasztóberendezés, a fűthető és elektromosan állítható külső tükrök, a bőrkormány és bőr sebességváltó gomb, a négy hangszóróval és kormányra szerelt távkapcsolóval irányítható integrált audiorendszer, a behajtható kulccsal vezérelhető központi zár, a fedélzeti számítógép és persze a manuális klíma.


Az 5 290 ezer forintos akciós áron kínált Comfort változatban a fentieken túl már elérhető a három beállítással (Normal, Comfort és Sport) rendelkező FLEX Steering kormánykarakterisztika-választó rendszer, a 16 colos könnyűfém keréktárcsa azonos méretű pótkerékkel, de alapáron járnak a vetítőlencsés fényszórók, a ledes irányjelzőkkel felszerelt, elektromosan behajtható tükrök, a tolatóradar, az első kartámasz, az első ülések fűtése, a telefonkihangosító rendszer, a kétzónás automata légkondicionáló, az esőérzékelő és a sebességszabályzó.


Az Elantra kínálat csúcsán elhelyezkedő, 5 690 ezer forintért kapható Style kivitelében már 17 colosak az alufelnik, parkolóradar került előre-hátra, a szövet mellett bőr is borítja az üléseket, amelyek közül a vezetőé elektromosan állítható és minden utas ülése fűthetővé vált. Aki számára még ez is kevés, az 320 ezer forintért napfénytetőt, 245 ezer forintért bőrkárpitot, 330 ezer forintért prémium barna bőrkárpitot és bőrbelsőt, 75 ezer forintért automatikusan elsötétülő belső tükörben elhelyezett tolatókamerát, 95 ezer forintért szellőztethető ülést, ugyanennyiért tolatókamerával felszerelt Prémium hangrendszert, 200 ezer forintért pedig kulcsnélküli rendszert is vásárolhat álmai Elantrájához.


Az új színeket is felvonultató színpaletta metálfényezésű darabjaiért 133 ezer forintot kell fizetni, míg a bal lábat kímélő hatfokozatú, szekvenciálisan is kapcsolható automata 350 ezer forintot kóstál. Csakúgy, mint a többi Hyundai modellhez, az Elantrához is jár a márka Tripla 5 csomagja, amely 5 éves, kilométer-megkötés nélküli garanciát, 5 éves ingyenes segélyszolgálatot és évente egy alkalommal elvégzett ellenőrzést foglal magában.


Motorválasztékról továbbra sem beszélhetünk, ugyanis az Elantra ugyanazzal a 132 lóerős 1,6 literes, változó szelepvezérléses benzines erőforrással kapható, mint korábban. Ezzel az autó 10,7 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége pedig kereken 200 km/óra, míg kombinált fogyasztása mindössze 6,4 liter/100 km.


A most frissített Elantra már jövőre átadhatja helyét egy teljesen új modellnek, így akinek valóban tetszik a folyékony szobrászat csúcsának is tekintett jelenlegi modell, az ne sokat gondolkodjon, hiszen a 2015-ben piacra lépő következő generációs Elantra már minden bizonnyal egy jóval visszafogottabb formatervezési iskolát, az új Genesis modellel megkezdett Folyékony Szobrászat 2.0 irányzatot képviseli majd.

Forrás: hyundai.hu

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei