Három autóval indul a Hyundai a Portugál-ralin


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a fejlődési folyamat felgyorsítása érdekében három i20 WRC vesz részt a rali-világbajnokság negyedik fordulójában, Portugáliában.

Thierry Neuville, a Hyundai Motorsport csapatának elsőszámú pilótája a 7-es rajtszámú autó vezetőjeként továbbra is részt vesz a versenyen, míg Juho Hänninen a 8-as rajtszámú autót vezetve folytathatja a Svéd-ralin megkezdett ígéretes szereplését. A Monte-Carlo ralin debütáló csapat tagjaként a spanyol Dai Sordo pedig a 20-as rajtszámú Hyundai i20 WRC-vel indulhat Portugáliában.  

Az alzenaui csapat azt is nyilvánosságra hozta, hogy részt vesznek a Portugál-ralit megelőző hagyományos Fafe Rally Sprinten. Az egynapos rendezvényre az ikonikus Fafe-Lameirinha szakaszon, március 29-én szombaton kerül sor – a klasszikus Portugál-rali egyik szakaszaként – amely minden évben százezreket vonz.   

„Három autónkkal a Portugál-ralin nagyon pozitív számunkra, hiszen folytathatjuk az adatok és a kilométerek gyűjtését első WRC szezonunkban” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Úgy gondolom, remek csapatot állítottunk össze Portugáliára, hiszen Thierry, Juho és Dani tapasztalatukkal egyedi visszajelzést adnak majd, amely tovább segít minket a Hyundai i20 WRC fejlesztésében. Thierry teljesítményszintje, Juho kavicsos pályán kidomborodó képességei és Dani remek portugál pályarekorddal is alátámasztott tapasztalata tökéletes választásnak bizonyul erre a rendezvényre.”

„Annak is nagyon örülünk, hogy a Portugál-rali előtti hétvégén részt vehetünk a Fafe Rally Sprinten” – teszi hozzá Nandan. „Persze ez egy jó bemelegítés a rendezvényre, ám amellett egy fantasztikus lehetőséget is ad arra, hogy a rajongók százezrei láthassák ralibajnok hőseiket a rali-világbajnokság történelmének egyik leghíresebb pályáján” – összegezte Nandan.   

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei