Kétszámjegyű növekedést vár a Hyundai Csehországban


A Hyundai Motor Czech nemrég nyilvánosságra hozta tavalyi eredményét, amely szerint a vállalat eladásai tavaly a piaci nehézségek ellenére bővültek.

A Hyundai Motor csehországi importőrének képviselője, Vladimir Vošický ügyvezető elmondta, a tavalyi év 7 százalékos piaci növekedése után kétszámjegyű emelkedésre számít 2014-ben. A Hyundai csehországi eladásai annak ellenére emelkedtek, hogy a cseh autópiac egésze 5 százalékkal zsugorodott. A Hyundainak tavaly 16 239 autót sikerült eladnia Csehországban.

A vállalat az elmúlt év során marketingkampányában Škoda modelleket is kiállított saját szalonjaiban azért, hogy ezzel szembeállítsa és a vásárlók összehasonlítsák a Hyundai autóit fő cseh konkurensükkel.  A Hyundai tovább kívánja növelni piaci részesedését a cseh autópiacon, ám Vošický szerint nem akarnak a legkeresettebb márkává válni. Az idén a jelenleg 49 tagból álló márkakereskedelmi hálózatot 4-5 új kereskedés megnyitásával kívánják bővíteni, míg a Hyundai szervizközpontok száma 8-9 helyszínnel bővülhet.   


Az új modellek szintén segíthetik a Hyundai piaci ambícióit, amelyek közül idén az i10, a Grand Santa Fe és az új Genesis is megjelenhet a cseh piacon. Ezen modelleket a harmadik negyedévben követi a vadonatúj i20 modell bemutatása.

A Hyundai legnépszerűbb cseh típusa a Nosovicében előállított i30 típuscsalád volt, amelyet 5 045 vásárló választott 2013 során. Második helyen a szintén Csehországban készülő kisegyterű, az ix20 végzett, míg az i20 került a dobogó harmadik fokára. Az ix20 csehországi eladásai 13 százalékkal 3 780 darabra nőtt, míg az i20-é 23 százalékot ugrott, így 3 609 darabos eladással zárta a tavalyi évet.  

Összességében a Hyundai cseh értékesítési darabszámának 72 százalékát a cseh üzemben állították elő.  

Forrás: praguepost.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei