Látványos tanulmányautót hoz a Hyundai Genfbe


A Hyundai Motor európai formatervezői az olasz Istituto Europeo di Design formatervező stúdióval közösen elkészítették a Genfben bemutatkozó PassoCorto sportautó-koncepciót.  

A március 6-án megnyitó 84. Genfi Autószalonon a már korábban beharangozott Intrado koncepció mellett itt tartja világpremierjét az IED PassoCorto tanulmány is, amely a Hyundai európai formatervező stúdiójának megrendelésére és a koreai márka formatervezőinek közreműködésével készült. Az autó a torinói Formatervezői Főiskola közlekedési tervezői szaka 2012-2013-as diplomamunkájaként készült el. A 16 végzős diák munkáját a Pininfarina stúdió vezető formatervezője irányította.


A 4 100 milliméter hosszúságú, 1 880 milliméter széles és 1 160 milliméter magas kétszemélyes és farmotoros sportkocsi tengelytávja 2450 milliméter, a 840 kilogrammos súlyú PassoCorto mozgatásáról pedig a Hyundai 1,6 literes 270 lóerős biturbó motorja gondoskodik.


Az IED szerint a belső tér kialakításánál a fő szempont az volt, hogy a vezérlőpult markánsan elválassza a vezetőt és utasát, az ülések pedig optikailag kapcsolódnak a műszerfalhoz, míg a háttámlát közvetlenül az autó keretébe integrálták.    


„Hálával tartozom az IED vezetőjének, Riccardo Balbonak, a stúdió vezetőinek és főképp a végzős diákoknak” – mondta Thomas Bürckle, a Hyundai Motor Europe Design Center vezető tervezője. „A formatervező stúdiók közötti együttműködés nagyon inspiráló és gyümölcsöző volt. A PassoCorto egy álom valóra váltása és beteljesíti azon elvárásokat, amelyeket a projekt elején támasztottunk. Az eredmény annyira magas színvonalú, hogy elmondhatom, a Hyundai jelvény büszkén feszít ezen csodálatos sportautó orrán.” – tette hozzá Bürckle.  


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei