Gyárépítéssel segíti a Mobis a Hyundai bővülését


A Hyundai Motor termékei iránti egyre növekvő kereslethez igazodva a vállalatcsoporthoz tartozó, autóalkatrészeket előállító Hyundai Mobis több gyárat is épít az idén.

Dél-Korea legnagyobb autóipari beszállítója, a Hyundai Mobis idén új gyár építését vagy meglévő gyárának bővítését tervezi Kínában, Indiában és Dél-Koreában egyaránt. Ezek mellett egy harmadik gyárat is felhúznak a Kia Motors Yanchengben található összeszerelő üzeme mellett. Indiában két új gyárat terveznek felépíteni, miközben a cég Gwangju üzemének kibővítése is a tervek között szerepel.   


A Hyundai Mobis globális termelési kapacitásának jelentős bővítése a Hyundai Motor gyorsan növekvő világviszonylatú autóipari kibocsátásával összhangban történik és a vállalat a méretgazdaságosság kihasználásával próbálja meg csökkenteni költségeit.    

Vállalati információk szerint a Hyundai Automotive Group már január közepén megkezdte egyik legújabb koreai gyárában a termelést. A Jiiangsu tartományban található gyár futómű elemeket és műszerfal modulokat gyárt évente 300 ezer autóhoz. Idén nyáron még három gyár épül: egy Koreában és kettő Indiában.     


Amikor a bővítési folyamat befejeződik, a vállalat 16 termelőbázissal rendelkezik majd a világ különböző pontjain. A gyárak mellett a meglévő tíz logisztikai központ mellett további ötöt épít. Ezek közül három Kínában, egy Magyarországon és egy Mexikóban létesül.    

Forrás: koreaittimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei