Hyundai i10 - Transzkontinentális városi kisautó


A Varsóban megrendezett Autobest díjátadón egy különleges Hyundai i10 is részt vett, amely bejárta a szavazáson résztvevő tagországokat, mielőtt a lengyel fővárosba érkezett volna.

Amikor a Hyundai i10 február 17-én, Varsóban hivatalosan is megkapta a kelet-európai piacok legnevesebb autós elismerését, az Autobest-díjat, az átadó ünnepségen az autó egy különleges példánya vett részt: a modell a törökországi gyárból az Autobest tagországokat végigjárva érkezett meg a lengyel fővárosba, hogy aztán Magyarországot is érintve, 8000 kilométeres utat megtéve térjen vissza szülőhazájába.


Az Európa-járó i10-es volánjánál Okan Altan, az egyik legismertebb török autós újságíró ült a hosszú úton. A szokatlan expedíció ötlete az ő fejéből pattant ki, amikor az Autobest zsűrije eldöntötte a 2014-es díj sorsát. Eredetileg egyenesen Varsóba tervezett utazni a háromhengeres, egyliteres motorral szerelt alapmodellel, ám végül ezt a nagyobb kihívást jelentő, kétségtelenül hosszabb és érdekfeszítőbb útvonalat választotta.


Miután másfél hétnyi autózás után elért Varsóba, délnek fordult, és Prágán, valamint Pozsonyon áthaladva február 19-én Budapestre is ellátogatott a kalandvágyó pilóta. Innen Bukaresten keresztül indult haza, Törökországba az autó, amely említésre méltó meghibásodások nélkül teljesítette a különleges expedíciót.


Az eredeti terveken csupán egy ponton kellett módosítania a kalandvágyó pilótának: az ismert okok miatt Kijevet kihagyva ezer kilométerrel lerövidítette túráját. A hosszú távú utazóautóvá avanzsált városi kisautó Okan Altan beszámolója szerint a várakozásokon felül jól helyt állt a számára részben idegen terepen, igazolva, hogy a tizenöt tagú zsűri helyesen döntött, amikor a Hyundai megújult, legkisebb modelljének ítélte oda az idei Autobest díjat.

Forrás: Hyundai Hungary

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei