Műszaki központként működik tovább a Hyundai korábbi német központja


A Hyundai Motor Deutchland GmbH Offenbachba költözése után is fenntartja korábbi német központját, amelyet műszaki központként fejleszt tovább.

A Hyundai Motor Deutchlan tavaly ősszel költözött át a márka európai központjának is helyet adó Offenbachba, ám nem zárta be korábbi, Heilbronnban működő központját sem. A korábbi székhelyen a képzőközpont és a műszaki szolgálat mellett a sajtóautók felkészítése már egy tökéletesen felszerelt szervizközpontban történik. Ezzel a világ egyik legnagyobb autógyártója továbbra is szerves rész marad Heilbronn régiójának is.


„Tudatos döntés volt, hogy amikor a központunk Offenbachba költözik, a műszaki központot Heilbronnban hagyjuk.” – mondta Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland vezetője. „ Itt már minden infrastruktúra rendelkezésre állt ahhoz, hogy a lehető legjobb minőségű szervizszolgáltatást nyújthassunk. Ezen túlmenően 22 helibronni dolgozóval történő állandó konzultáció biztosítja a megfelelő szakmai tudást.”     


A képzési centrum számtalan képzési lehetőségének köszönhetően a Hyundai a régió fontos gazdasági tényezőjévé válhatott: körülbelül 5 ezer vendégéjszakájával még a környező hotelek és éttermek fennmaradásához is hozzájárul. A képzőközpont ugyanis az ország 550 Hyundai márkakereskedésének és szervizének kb. 6 ezer fős személyzetének szakmai felkészítéséért felelős. Így 2013. során 3 ezer látogatója lehetett a helibronni régiónak. A tréningcentrum feladatkörébe tartoznak külső szemináriumok lebonyolítása is, ahol kiállítási hoszteszek, ADAC munkatársak és szakiskolák tanárainak képzése történik.  

Az épület elméleti és gyakorlati termeiben vevőszolgálati témák ugyanúgy elhangzanak, akárcsak értékesítési gyakorlatok. Itt jelenleg 20 szeminárium zajlik olyan témakörökben, mint technológia, menedzsment, informatika, jog és értékesítés. A központban történik a gázüzemű járművek szervizelésének felkészítése is, így 2014-től itt folyik majd a szakemberek felkészítése az új, tavasszal érkező Hyundai i10 LPG változatával kapcsolatos ismereteire is.


A képzőközpont mellett a Hyundai műszaki szolgálata is Helibronnban maradt. Az alkalmazottak itt havonta mintegy 1 500 márkakereskedői  kérdéseire adnak választ, emellett a szolgálat feladata a hivatalos szervekkel, mint pl. a Szövetségi Közlekedési Hivatallal történő kapcsolattartás is. Munkájuk során szoros együttműködésben állnak a Hyundai európai, valamint koreai minőségbiztosítási részlegével is. Ezen felül a munkatársak feladata a műszaki információk frissítése, valamint a fedélzeti elektronikai rendszer adatmentésével kapcsolatos ügyek rendezése.


Az októberi költözéssel egy időben a sajtóautók szervizelése is új részlegbe költözhetett. Az itt dolgozó munkatársak feladata a mintegy 90 darabból álló tesztautó-flotta karbantartása, előkészítése és javítása. A különböző rendezvényeken, kiállításon (pl. az IAA Frankfurt) bemutatott autók előkészítése, valamint a helyszínen történő gondoskodás is a személyzet feladata.    

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei