Új-zélandi pilótával erősít a Hyundai Motorsport


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy az új-zélandi Hayden Paddon a júniusi Olasz-ralin és azt követő 2014-es rali-világbajnokság kiválasztott futamain csatlakozik a ralicsapathoz.

A 26 éves pilóta mellett honfitársa, John Kennard ül majd egy olyan Hyundai i20 WRC-ben, amelyet az eddigiek mellett állít versenybe a Hyundai Motorsport N. A duó az idei szezon hét futamán csatlakozik a Hyundai Motorsporthoz, köztük a szeptemberi Ausztrál-ralin, ahol Thierry Neuville vezető pilótához és a korábban már a 8-as rajtszámú Hyundai i20 WRC pilótájaként bejelentett Chris Atkinsonhoz csatlakoznak majd.


Paddon, aki 2011-ben megnyerte a FIA Szériaautó rali-világbajnokságot, először áprilisban kaphat ízelítőt a Hyundai i20 WRC-ből. A jelenleg Frankfurtban élő új-zélandi nemrég már meg is látogatta a csapat alzenaui főhadiszállását, ahol megismerkedett a csapat tagjaival. Habár a csapattól függetlenül utazik oda, részt vesz majd a Mexikó-rali pályabejárásán is.   


„Büszke vagyok arra, hogy az idei FIA rali-világbajnokság hét futamán csatlakozhatok a Hyundai Motorsporthoz” – mondta Paddon. „Ez egy hihetetlen lehetőség számomra, hogy részese legyek a csapatnak ebben az izgalmas időszakban. Ez egy olyan esély, amelyre készen állunk és keményen fogunk dolgozni azért, hogy elérjük céljainkat és célkitűzéseinket és segítsük a csapat 2015-ös felkészülését. Ahogyan a csapat, úgy a magam módján én is tanulom a WRC-t, hogy a végén eredményessé váljunk. Továbbá számomra ez egy fantasztikus lehetőség arra, hogy néhány igen tapasztalt csapattag és természetesen pilóta mellett tanulhassak.”


„Gyári WRC csapatként a Hyundai Motorsport célja segíteni a jövő bajnokait” – mondja Michel Nandan csapatfőnök. „Ezért döntöttünk úgy, hogy a kiválasztott futamokon még egy autót indít a Hyundai Motorsport N csapata. Hayden a jelenlegi WRC élet egyik legtehetségesebb pilótája, mi pedig amennyire tudjuk, segítjük őt, hogy elérje azt, amit csak lehet. Nagyon örülünk, hogy Haydent és Johnt a is üdvözölhetjük a mi WRC kalandunkban és várjuk, hogy a Hyundai i20 WRC volánjánál néhány hónapon belül akcióban is láthassuk őket.”

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei