Indiában is bemutatkozott az új Hyundai Santa Fe


A Hyundai Motor India a 2014-es Auto Expo autókiállításon mutatta be a Santa Fe modell harmadik generációját.

A Hyundai először 2010-ben dobta piacra a Santa Fe most leváltott nemzedékét Indiában, ám az igen erős versenyben nem tudott igazán nagy sikereket elérni. A gyártó most azonban bemutatta a modell új nemzedékét, amelyet elődjéhez hasonlóan Indiában szerelnek majd össze.

„A harmadik generációs Santa Fe egy világszínvonalú termék, amely új mércét állít fel India szabadidő-autóinak szegmensében” – mondta a bemutatón B. S. Seo, a HMIL ügyvezetője. „Az új Santa Fe a Modern Premium márkairányzatunk egyik legjobb kifejezése, annak teljesítményével, erejével és stílusával. A technológia és a felszereltség a Hyundai képességeit demonstrálja és alátámasztja a vállalat azon törekvését, hogy a várakozások feletti értéket kínáljon ügyfeleinek.”


Az új Santa Fe teljes mértékben megegyezik a már korábban a világpiacra bevezetett változatokkal, így formai szempontból ugyanazt a Storm Edge dizájnt hordozza, amely dinamikus és erőteljes megjelenést biztosít a modellnek. A Santa Fe első kiképzését hatalmas krómozott hűtőrács uralja, amelyet szögletes fényszórók kereteznek, alattuk pedig a nappali menetfénnyel felszerelt ködlámpák kaptak helyet.  

Az előd unalmas belső terét egy futurisztikus kialakítású prémium belső váltotta fel, kétszínű kárpitozással, krómbetétekkel, amelyeket a Santa Fe kiemelkedően gazdag felszereltsége tesz teljessé. Az autóhoz ugyanis szériában jár a hat légzsák, ABS, menetstabilizáló és járműstabilitás-vezérlő (VSM), de az alapárért kétzónás klímaberendezés, navigációs rendszer, sebességszabályozó, kulcsnélküli rendszer, tolatókamera, stb.


A 2014-es Santa Fe modellt ugyanaz a 197 lóerős, 431 Nm nyomatékmaximummal rendelkező 2,2 literes dízelmotor hajtja, mint amely az elődben is dolgozott. A motorhoz hatfokozatú manuális és automatikus váltó rendelhető és felárért kínálják az összkerékhajtási rendszert. A hétszemélyes új Santa Fe így 9,4 másodperc alatt teljesíti a nulláról százra sprintet.

Az új Hyundai Santa Fe árával is versenyképes helyzetbe hozza magát, hiszen indulóára 2 630 000 rúpia (kb 9,5 mFt), míg az összkerékhajtásos automata 2 925 000 rúpiáért (kb. 10,6 mFt) kapható Indiában.


Forrás: motoroids.commotorbeam.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei