2021-ben indul a Hyundai saját töltőhálózata


A villanyautók szegmensében 2025-re vezető szerepre törő Hyundai Motor Group új generációs modelljeinek piacra dobásával egy időben jövőre elindítja saját elektromos járműtöltési szolgáltatását is. 

A Koreai Szellemi Tulajdoni Hivatal tájékoztatása szerint a Hyundai Motor idén júniusban védte le villanyautó-mobilitási szolgáltatását, amelyet E-PIT és ION névre keresztelnek. A nemcsak telefonos applikáción, hanem asztali számítógépeken is elérhető tervezett szolgáltatásokat, így a töltéshely foglalást, járműdiagnosztikát és töltési útvonaltervezést kizárólag elektromos járművek használói vehetik majd igénybe.   


Iparági elemzők arra számítanak, hogy a szolgáltatás bevezetését a Hyundai új Ioniq 5 villanyautójának bemutatásához kötik, amely 2021-ben érkezik. Az Ioniq 5 lesz a Hyundai első olyan elektromos modellje, amely a vállalat kifejezetten elektromos járművek részére fejlesztett E-GMP platformjára épül. A Hyundai szerint új modelljük a világon egyedülálló módon 20 perc alatt feltölthető lesz, egyetlen feltöltéssel pedig akár 450 kilométert is meg tud tenni. Az új villanyautó a hozzá kapcsolódó töltési szolgáltatásokkal együtt hozzásegítheti a csoportot, hogy 2025-re évi egymillió darabot értékesítve a világ villanyautó-piacának több mint 10 százalékát megszerezzék.   

Eközben a Hyundai Motor gyorsan bővíti a koreai villanyautó-infrastruktúrát. 2019-ben az SK Networks hálózattal megállapodtak abban, hogy a meglévő benzinkutakat villanyautó-töltőállomásokká, vagyis „mobilitási életstílus töltőpontok”-ká alakítják. 


A Hyundai Motor ezekre a helyszínekre villámtöltőket kíván telepíteni, ahol emellett a villanyautókhoz kapcsolódóan különböző információkat és szolgáltatásokat is kíván nyújtani. A Hyundai csoport 12 ilyen helyszínre 350 kW teljesítményű ultragyors töltőoszlopokat is kíván telepíteni a villanyautósok számára, valamint a Korea Expressway vállalattal közösen még az idén az ország első villámtöltő-hálózatát is meg kívánja építeni.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei