A Hyundai és az SK Innovation összefog az akkuipar fejlesztésében


A Hyundai Motor Group és az SK Innovation arról kötöttek megállapodást, hogy a jövő mobilitási iparágában kulcsfontosságú elektromos járművek akkumulátorainak fenntartható ökoszisztémájának kifejlesztésében együttműködnek.

Néhány napja még csak iparági pletyka volt, amit most a Hyundai hivatalosan is megerősített: A két partner bejelentette együttműködésének tervét a villanyautó-akkumulátoriparral kapcsolatos különböző üzleti területeken, ideértve az akkumulátorértékesítési megoldásokat, az akkumulátorkezelő szolgáltatásokat, valamint az akkumulátorok újrafelhasználását és újrahasznosítását. Az együttműködés alapja, hogy a vállalatoknak közösen meg kell teremteniük az akkumulátorok értékláncát és meg kell erősíteniük a környezetbarát üzleti tevékenységeket az akkumulátorok teljes életciklusára kiterjedően.


A mobilitási vállalatok és az akkumulátorgyártók közötti jelenlegi, általában az akkumulátorellátásra összpontosító együttműködési konstrukcióktól eltérően a Hyundai – SK együttműködés az akkumulátorhasználat virtuális ciklusát célozza meg, amelyet az „Akku mint szolgáltatás” (Battery as a Service – BaaS) néven ismerünk és amely magában foglalja a lízing vagy bérleti szolgáltatást is. A megállapodás várhatóan felgyorsítja a különféle együttműködési rendszerek elterjedését a mobilitási ágazat és az akkumulátorgyártók között.

Ezen együttműködés révén a két fél célja az akkumulátor-ellátási lánc stabilitásának megerősítése és az erőforrások virtuális körforgásának megteremtése az újrafeldolgozástól a gyártásig; a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése; ösztönözze az villanyautók és az akkumulátorok újrafelhasználását összekapcsoló optimális kialakítást, és a hozzáadott érték maximalizálása révén szinergiákat teremtsen az akkuk optimális kialakításán keresztül. Az együttműködés lehetővé tétele érdekében mindkét fél a Kia Motors Niro EV akkumulátorainak összegyűjtésére és értékelésének kezdeti folyamatára összpontosít.


A két vállalat főképp olyan megoldásokat keres, amelyek maximalizálják a villanyautó-akkumulátorok értékét és környezetbarát jellegét, ideértve az olyan, járművekben már nem használható akkumulátorok energiatároló rendszerekben (ESS) történő újrafelhasználását, valamint az akkumulátorok újrahasznosítása, amelynek során gazdaságilag még értékes fémeket, például lítiumot, nikkelt és kobaltot vonnak ki belőlük. Ezek az újítások várhatóan növelni fogják az akkumulátor-újrafeldolgozó ipar értékét és versenyképességét, ami a közelgő villaynautó-korszak egyik támpontja lesz.

Ezenkívül a Hyundai Motor Group és az SK Innovation a különböző iparágakban tevékenykedő  leányvállalataik üzleti infrastruktúrájának és képességeinek szinergizálását is tervezi, ezáltal erősítve akkumulátoraik versenyképességét és a kapcsolódó ágazatok bővülését.


„A Hyundai Motor Group és a 2021-ben bemutatkozó, Elektromos Globális Moduláris Platformra (E-GMP) épülő első villanyautó akkumulátor-beszállítójának az SK Innovationnal történő együttműködése a kritikus első lépést jelenti a mobilitási és az akkumulátorgyártók közötti szinergiák maximalizálásában" – mondta Youngcho. Chi, a Hyundai Motor Group elnök-vezérigazgatója. „Arra számítunk, hogy együttműködésünk rendkívül pozitív szerepet játszik a Hyundai-Kia versenyképességének erősítésében a tiszta mobilitás terén, valamint a környezetbarát elektromos járművek kínálatának bővítésében."

„Ez az együttműködés, amely a villanyautók globális népszerűsítésében vezető szerepet betöltő Hyundai Motor Group és az akkufejlesztés és újrahasznosítás fejlett technológiájával rendelkező SK Innovation vállalat között köttetett, rendkívül nagy jelentőségű, mivel a két fél együttműködése a villanyautó-életciklus teljes területét felöleli” – mondta Dongseob Jee, az SK Innovation akkumulátor üzletágának elnöke. „Mindkét vállalat zökkenőmentes együttműködési rendszert hoz létre az új üzleti lehetőségek feltárására az akkumulátor teljes értékláncában."


A magyarországi gyártóüzemmel is rendelkező SK Innovation vállalattal folytatott együttműködés mellett a Hyundai Motor Group a villanyautó-akkumulátorok újrafelhasználására szakosodott globális szereplőkkel, köztük a Korea Hydro & Nuclear Power vállalattal, a Wartsila, az OCI és a Hanwha Solutions együttműködéseivel igyekszik új piacokat feltárni és biztosítani. A csoport az SK Innovation vállalattal együttműködésben a technológia és az infrastruktúra biztosításával alapvetően technológiai versenyképességét tervezi megerősíteni, amely mellett üzleti területet is igyekszik bővíteni.

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei