A Hyundai nem áll rajthoz a Nürburgringen

A Hyundai Motorsport csütörtöki közleménye szerint a sportrészleg egyetlen ügyfélcsapata sem vesz részt a Nürburgringen hétvégén megrendezésre kerülő Túraautó-Világkupa következő hétvégéjén. 

A legutóbb kiadott BOP (többletsúly) szabályozás értelmében a Hyundai i30 N TCR versenyautók teljesítményét 95 százalékról 97,5 százalékra engedték növelni. Ennek ellenére a Hyundai Motorsport bejelentette, hogy ügyfélcsapatai közül egyik sem – tehát sem a BRC Racing, sem az Engstler Motorsport – vesz részt a hétvégi WTCR versenyeken. 

Ez a bejelentés egyben azt is jelenti, hogy a 2019-es szezon világbajnoka, Michelisz Norbert, a 2018-as világbajnok Gabielel Tarquini, illetve az Engstler Motorsport keretein belül Luca Engstler és Nicky Catsburg sem ül versenyautóba a hétvégén. A Hyundai Motorsport által közzétett nyilatkozatában megfogalmazta azt is, miért érzi tisztességtelennek az eljárást.

„A Hyundai Motorsport úgy érzi, sem a vállalat, sem az ügyfélcsapatok nem részesülnek egyenlő bánásmódban a sorozatban más versenytársakkal szemben, és nem látják őket szívesen. Mindkét csapat a helyszínen van már, a Hyundai pedig továbbra is elkötelezett versenyautóinak képességeinek bizonyítása mellett a nemzetközi porondon, olyan szériákban, amelyek a Hyundai N sportmárka értékeit tükrözik.”

A belgiumi Zolderben megrendezett szezonnyitón a 2018-as és 2019-es világkupa-győztes nagyrészt az eltúlzott többletsúly-szabályozás miatt jelentős lemaradásba került a többi csapathoz képest. Michelisz Norbert például a Hyundai legjobbjaként is csak a nyolcadik helyet tudta megszerezni a második futamon. Andrea Adamo csapatfőnök már akkor arról beszélt, ha nem szeretnék, hogy a Hyundai részt vegyen a versenysorozatban, akkor „nem fogunk zavarni”. Úgy tűnik, ezt a fenyegetést most tettekre is váltják. 

Forrás: touringcars.netmotorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei