A járvány ellenére nőnek a Hyundai csoport eladásai Európában

A Hyundai Motor és a Kia Motors európai leányvállalatai annak ellenére több mint 3 százalékkal tudták növelni regionális eladásaikat, hogy a koronavírus-járvány jelentősen megtépázta az keresletet. 

Az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai szerint a Hyundai Motor és a Kia Motors összesen 73 339 darab új autót értékesített 2020 augusztusában. Ez 3,3 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Ezen belül a Hyundai 31 747 eladott autójával 8,1 százalékos, míg a Kia 35 700 darabos eredményével 18,7 százalékos növekedést tudott produkálni. A csoport piaci részesedése ezzel rekord magasra, 8,3 százalékra emelkedett. 

A koreai autóipari csoport teljesítménye különösen annak tekintetében szép eredmény, hogy az általános európai autópiac a kereslet zuhanása következtében ugyanekkor 17,6 százalékot zuhanva 884 393 darabos eredményt mutat. A fontosabb európai versenytársak, köztük a Volkswagen, a PSA csoport és a Renault eladási eredményei nagyjából 20 százalékkal estek vissza, míg a Toyota 5,5 százalékos csökkenést volt kénytelen elkönyvelni tavaly augusztushoz képest. Mindössze a BMW eredményei nőttek 6,3 százalékot, ami hasonló a Hyundai csoporthoz.  


A Hyundai Motor Group európai leányvállalatainak idei évi (januártól augusztusig) összesített eredménye 518 852 darab, ami 27,5 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ennek ellenére a csoport piaci részesedése a Hyundai történetében először lépte át a 7 százalékot (7,1). A legnépszerűbb típus a Hyundainál a Kona, amiből 67 993 darabot értékesítettek idén, míg a Kiánál a Ceed modellcsalád a legkeresettebb, amiből 2020-ban eddig összesen 73 368 darabot értékesítettek. 

„Habár a legtöbb modell esetében visszaesést tapasztaltunk az elmúlt évihez képest, ezen belül leginkább a környezetbarát modellek, mint pl. a Kona Hybrid, Kona Electric és e-Niro eladásai növekedtek, ami növeli az európai piac magára találásával kapcsolatos várakozásokat” – mondta a Hyundai Motor Group egyik képviselője.    

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei