Házilag összerakható autót fejlesztett a Hyundai


A Hyundai Motor bemutatta új Szappandoboz modelljét, amelyet a családok maguk építhetnek össze saját, vagy gyermekeik örömére.  

A Szappandobozt a Hyundai Motor Europe Műszaki Központjának (HMETC) mérnökei és formatervezői elérhető és megfizethető áron hozzáférhető anyagok használatával alkották meg. A vásárlók, családok és barátok együtt töltött időt értékesként megjelenítő alkotás leírását a Hyundai elérhetővé tette, így a járművet bárki otthon is megépítheti. 


„Az elmúlt hónapokban a családdal együtt töltött idő értékesebbé vált az emberek számára. Szerettünk volna egy olyan szórakoztató dolgot létrehozni, amely a családok és a barátok számára egy olyan élvezetes projektet eredményez, amely összehozza őket” – mondja Andreas Christoph-Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketing alelnöke. „Természetesen a Hyundai Szappandoboznak megfizethetőnek kellett maradnia, ezért tervezőink olyan anyagokat fejlesztettek ki, amelyek könnyen megtalálhatók a helyi barkácsboltban is."


A szappandoboz fából, fémrudakból és összekötő anyagokból, például konzolokból és csavarokból készült, míg a kerekek egy talicskából származnak. A kerekeket joystickokkal lehet irányítani és egy egyszerű mechanizmus felel a fékezésért. A Hyundai Szappandoboz elsősorban környezetbarát anyagokból készül, mint például fa és fém. A szappandoboz eredeti koncepciójához híven a Hyundai erőforrás nélkül tervezte meg a kocsit.


Habár a szappandoboz elsősorban gyermekméretre készült, az okos mérnöki munka révén akár a felnőttek súlyát is képes elviselni. A HMETC prototípus élénksárga színezést kapott, amelynek célja a gyermekkori optimizmus és öröm megragadása, valamint ez az eredeti Kona egyik alapszíne is. Készre szerelve a Hyundai Szappandoboz 1 méter széles és 1,76 méter hosszú. Fontos kritériumvolt, hogy a szappandoboz elférjen egy rendes személyautóban azért, hogy a családok könnyen szállíthassák, miközben dombokat keresnek. A végleges szappandoboz kialakítás tökéletesen illeszkedik egy i30 rakterébe.


Forrás:  businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei