Hamarosan érkezik a Hyundai Kona Electric frissítése is


A Hyundai Motor nemrég mutatta be sikeres Kona kisterepjárójának modellfrissített változatát, ám a belsőégésű motorral szerelt modellek mellett az elektromos változatról egyelőre kevés szó esett.

A Hyundai Kona eredetileg 2017 júniusában mutatkozott be Dél-Koreában, hozzánk pedig még ugyanazon év őszén érkezett meg. A tisztán elektromos változat pedig 2018 márciusában, a Genfi Autószalon előtt néhány nappal debütált, ezért jó okkal feltételezhetjük, hogy amennyiben a Hyundai követi az eredeti menetrendet, a Kona Electric frissítése a hagyományos változat idén szeptemberi bemutatóját követően valamikor jövő tavasszal lehet esedékes. 

A Hyundai Kona Electric a ráncfelvarrás során alapvetően továbbra is változatlanul osztott fényszórókkal érkezik, ahol a LED főfényszóró valószínűleg átveszi a hagyományos változatok 3 modulból álló fényszórómegoldását. Eközben a lámpák közötti rész dinamikusabb, áramvonalasabb íveket kap, sportosabbá téve az autó megjelenését. 


Oldalt a könnyűfém keréktárcsák a kisebb légellenállás érdekében várhatóan új dizájnt kapnak, miközben a hátsó rész szinte változatlanul kerül át a benzines változatokból. Itt is újak lesznek a vízszintes grafikát alkalmazó hátsó lámpatestek, amelyek harmonizálnak az első fényforrásokkal. A lökhárító formavilágával és kontrasztos anyagszíneivel mutat újat.  

Ahogyan azt a Hyundai sajtóközleménye is sejtetni engedi, műszaki tartalom terén nem sokat fejlődik a Kona Electric, így a 39,2 és 64 kWh nettó kapacitású akkumulátorok is megmaradnak, de a frissített változat remélhetőleg az eddig csak opcionálisan választható 11 kW-os fedélzeti töltőt már alapáron is megkaphatja. Más tekintetben a Kona Electric is megkapja a frissített Kona modern biztonsági, kényelmi és vezetéstámogató rendszereit, köztük a továbbfejlesztett Első Ütközésvédelmi Rendszert (FCA), a Hátsó ülésriasztó Rendszert (RSA), a Hátsó Keresztirányú Ütközéselkerülő Rendszert, vagy az Intelligens Sebességkorlátozás Figyelmeztetés (ISLW) rendszert. 

Forrás: gaadiwaadi.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei