Összetörték az új Hyundai Tucson egyik prototípusát

A Hyundai Tucson csehországi országúti tesztelését végző pilóta néhány napja rosszul mérte fel autója sebességét és egy előzés közben két motorost elkaszálva az útmenti árokban kötött ki. 

A baleset szeptember 18-án, pénteken délután 1 óra körül történt a cseh Kojetin és Popůvky települések közötti úton. A helyi rendőrség közleménye szerint az új Tucson egyik előszériás prototípusát vezető pilóta egy enyhén jobbra ívelő kanyarban nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel haladt, ezért bal oldalával letért az útról, majd onnan visszatérve megcsúszott.

Sajnos a vezetőnek nem sikerült visszanyernie az irányítást, így a sodródó autó visszatért a jobb oldalra, ahol két motorosnak is nekicsapódott. A motorokon két 17 éves fiatalember ült, akik közül egyikük még le tudott ugrani motorjáról, a másik pilótát azonban az autó elcsapta. A Hyundai prototípus végül a baloldalon állt meg, ahová a rendőrség szerint egy borulás után érkezett. 

Az elütött motoros megsérült a balesetben, őt mentőautóval az Olomouc város kórházába szállították. Szerencsére senki más nem sérült meg az ütközésben és az alkoholszonda sem mutaott ki alkoholfogyasztást. A rendőrség a kárt 700 ezer koronára becsülte és vizsgálatot indított a felelősség kérdésének megállapítására.

A Hyundai szeptember 15-én mutatta be a világnak a vadonatúj, sokkolóan új formavilággal rendelkező Tucson generációt, amelynek tesztpéldányairól azóta lekerültek a takaróelemek, a karambolozott autó is csak némi álcafólia volt látható. A Hyundai csehországi leányvállalata az előszériás példányokkal láthatóan megkezdte a felkészülést a z új Tucson generáció sorozatgyártásra, amely várhatóan valamikor októberben indulhat el. 

Forrás: auto-mania.cz

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei