A Hyundai új villanyautó-alkatrészgyárat épít


A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Mobis alkatrészgyártó vállalat bejelentette, hogy immár a harmadik olyan koreai gyárát építi, ahol kifejezetten a környezetbarát járművek alkatrészeit készítik. 

A Hyundai Mobis 29,9 millió dollárt kíván költeni arra az új gyártóüzemre, amit a koreai Phjongthek városának 4,13 hektáros területén kívánnak felépíteni. A szeptemberben induló építkezés várhatóan 2021 közepére fejeződik be, amelyet követően a gyárban megkezdik az elektromos járművek főbb komponenseinek, villanymotorok, inverterek és hajtáselektronikai (PE) modulok előállítását.  

A Hyundai Mobis azért, hogy meg tudjon felelni a villanyautó-alkatrészek iránti gyorsan növekvő igényekkel, nagyjából 150 ezer darabos termelési kapacitást irányzott elő jövő évre, amit a fokozatos bővítás eredményeként 2026-ra 300 ezer darabra kívánják növelni. A  Phjongthek üzem leginkább a Hyundai csoport kisebbik leányvállalatát, a Kia Motors villanyautó-gyártását fogja kiszolgálni, mivel az új üzem csupán 13 kilométerre fekszik a Kia Hwaseong gyárától.  


A Phjongthek üzem lesz a Hyundai Mobis harmadik olyan koreai gyártólétesítménye, amely kifejezetten környezetbarát járművekre specializálódik. Az első Cshungdzsu városában épült 2013-ban, ahol üzemanyagcellás és elektromos járművek alkatrészei készülnek. Jelenleg Ulsanban is épül egy Hyundai Mobis gyártóüzem, amely a Hyundai villanyautóihoz fog készíteni alkatrészeket. „A döntés a jövőbemutató stratégiánk részét képezi, amellyel felkészülünk az iparág változásaira. Megelőző beruházásokra volt szükség ahhoz, hogy az elektromos járművek korszakában is sikeresek maradhassunk” – áll a Hyundai Mobis közleményében.  

A Eugene Investment Securities elemzője, Jae-il Lee szerint a Hyundai Mobis alapvető változtatásokat végez termékportfóliójában. „ A Hyundai Mobisnál egyre csökken a belsőégésű erőforrásokhoz kínált alkatrészek gyártási aránya” – mondta Lee. „Mivel a vállalat az olyan jövőbeli technológiákra, mint az autonóm és elektromos járművekre koncentrál, a Hyundai Mobis 2021-re vezető beszállító lehet ezekben a szegmensekben.”

Forrás: koreajoongangdaily.joins.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei