Már itthon is rendelhető a megújult Hyundai Santa Fe


A Hyundai magyar képviselete nyilvánosságra hozta a radikálisan megújult Santa Fe árlistáját, amely ötülésesként 13,2, a hétszemélyes verzió nagycsaládos támogatással viszont már 11 millió forinttól elérhető.

A Hyundai Motor tavasszal, alig két évvel a negyedik generációs modell leleplezését követően mutatta be a Santa Fe ráncfelvarrott változatát, amelyet szó szerint alapjaitól újítottak meg. Az újdonság ugyanis teljesen új padlólemezt kapott, amely már alkalmas a szigorúbb emissziós normákhoz igazodó környezetbarát hajtásláncok fogadására is, ám emellett a korábbinál biztonságosabb és egyben tágasabb utasteret is kínál a bent ülők számára. Ezzel együtt persze a Hyundai kínálat európai zászlóshajójaként a legmodernebb biztonsági és kényelmi felszerelésekkel is gazdagodott az autó, amely már Magyarországon is rendelhető.


A Hyundai Hungary nemrég közzétette az új Santa Fe ár- és felszereltségi listáját, amely szerint az új modell öt- vagy hátüléses kivitelben, kétféle motorral és háromféle felszereltségi szinttel, front- vagy összkerékhajtással érkezik. Az eddigi 2.4-es szívó benzines kikerült a kínálatból, a 202 lóerős és 440 Nm maximális nyomatékkal rendelkező 2.2-es dízelmotort pedig jelentősen továbbfejlesztették a mérnökök. Az immár SmartStream technológiával ellátott CRDi erőforrás alumíniumblokkjával 19,5 kilóval könnyebbé vált, miközben a 2 200 bar-ra emelt befecskendezési nyomás nagyobb motorteljesítményt tesz lehetővé. Ehhez egy új, 8 fokozatú nedves duplakuplungos DCT váltót társítottak, ami a korábbinál 3 százalékkal takarékosabb üzemet ígér, miközben gyorsítóképessége 9 százalékkal javult.


A legnagyobb újdonság azonban a villamosított hajtásláncok bevezetése. A mostantól elérhető hibridváltozatban egy 1.6 literes T-GDI turbós benzinmotor dolgozik együtt egy 44,2 kW (59,3 LE) teljesítményre képes villanymotorral, amit egy 1,49 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátor táplál energiával. A 230 lóerős, 350 Nm nyomatékkal rendelkező erőforráshoz egy új hatfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik. A front- és összkerékhajtással egyaránt elérhető hajtáslánc az alap ötszemélyes kivitel mellett akár hétüléses változatban, itthon akár nagycsaládos támogatással is elérhető lesz. Később, várhatóan 2021 elejétől érkezik a kizárólag összkerékhajtással rendelhető plug-in hibridváltozat is, amelynek 13,8 kWh-s akkumulátora egy 66,9 kW (89,7 LE) teljesítményű villanymotort táplál. A további adatokat várhatóan a bevezetéskor fogják nyilvánosságra hozni.


Magyarországon a bárki számára megvásárolható legolcsóbb ötszemélyes Santa Fe 2.2 literes dízelmotorral és Comfort felszereltséggel 13,2 millió forinttól indul. A hétszemélyes opció minden felszereltségi szinten 300 ezer forintba kerül, ám ha ehhez legalább 3 gyerek is van a családban, akkor a 2,5 millió forintos nagycsaládos állami támogatási program keretében egy Santa Féhez már ezer forint híján 11 millió forintért is hozzájuthatunk. A hibrid 13,7 millió forinttól érhető el, a hétszemélyes verzió nagycsaládos kedvezménnyel 11,5 mFt-ba kerül. A Comfort szinthez viszont csak fronthajtás jár, amihez viszont gazdag alapfelszereltség társul. A kiterjedt biztonsági csomag (légzsákok, lejtmenetvezérlő, visszagurulásgátló, ráfutásgátló, stb) mellett többek között széria a Terepválasztó gomb, a vontatmánystabilizáló, a kereszteződésben kanyarodáskor ütközésre figyelmeztető rendszer, a sávkövető, a LED fényszóró, a tolatókamera és radar, a bőrkormány, az elektromos rögzítőfék, első ülésfűtés, kétzónás klíma, a telefon kihangosító, automata fényszóró, a négy elektromos ablak, valamint az adaptív tempomat is. Navigáció helyett viszont csak Display Audio rendszer jár 8 colos érintőkijelzővel.


Eggyel feljebb, a Premium ellátmánnyal, kizárólag összkerékhajtási rendszerrel a dízelváltozat 15,7 millió forintba, míg a hétszemélyes 16, nagycsaládos támogatással 13,5 mFt-ba kerül, míg a hibrid 5 üléssel 16,2 mFt, 7 üléses nagycsaládosként 14 mFt-ot kóstál. A magasfényű fekete hűtőmaszkjáról, króm lökhárító- és ajtóbetéteiről felismerhető magasabb felszereltségű változatban már széria a Shift-by-wire rendszer, a gyerekzárat a holttérfigyelővel kötötték össze, van szenzoros hátsó utasfigyelő és aktív holttérfigyelő, váltófülek vannak a kormányon, van tetősín, panoráma napfénytető, első-hátsó parkolóradar, belül pedig bőr kárpitozású elektromos első ülések, hangulatvilágítás, kulcsnélküli rendszer, esőérzékelő, vezetékmentes mobiltöltő, 10,25 colsos szélesvásznú érintőképernyővel felszerelt navigációs csomag és táblafelismerő is kényeztet.    


A Santa Fe és egyben a Hyundai hazai kínálatának csúcsán az összkerékhajtású Executive felszereltség áll, amely ötszemélyes változatban a 2.2-es dízelmotorral 17,7 millió forinttól, hibridként 18,2 millió forinttól vihető haza, míg a hétüléses dízelváltozat 18 (nagycsaládosként 15,5), a hibrid pedig 18,5 (nagycsaládosként 16) millió forintért kapható. Brutálisan sok pénznek tűnik ez, ami viszont a felszereltségben is meglátszik. Itt már minden széria: többek között itt jelenik meg az autópálya-asszisztens (HDA), tolatás közbeni ütközéselkerülő rendszer, 360 fokos kamerarendszer, holttérmonitor, full LED fényszórók, HUD kijelző, 12,3 colos full LCD Supervision műszeregység, intelligens csomagtérajtó-mozgatás, távirányítású parkolássegítő rendszer, stb. Egyedüli extraként 990 ezer forintért Luxuscsomag rendelhető hozzá, ami belül Nappa prémium bőrkárpit mellett szarvasbőr tetőkárpitozást, alumínium műszerfalbetéteket, míg kívül 20 colos alufelniket, flényezett oldalvédő és kerékjárati betéteket és króm lökhárító koptatókat tartalmaz.   


A megújult Hyundai Santa Fe európai forgalmazása várhatóan idén ősszel kezdődik meg, az első példányok valamikor az év vége előtt hazánkba is megérkezhetnek. 

Forrás: Hyundai

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei