A Hyundai csoport a harmadik legnagyobb villanyautó-gyártó

A Hyundai Motor Group a globális villanyautó-piac jelentős növekedésének köszönhetően a világ harmadik legnagyobb elektromos járműgyártójává lépett előre. 

Az SNE Research piackutató adata alapján a Hyundai Motor az idén értékesített 36 ezer elektromos autóval a negyedik, míg a Kia Motors 22 ezer darabbal a nyolcadik helyen áll a világ villanyautó-gyártóinak ranglistáján. Csoportszinten tehát a Hyundai Motor Group 58 ezer eladott villanyautójával immár a harmadik legnagyobb elektromos járműgyártó a 190 ezer darabot értékesítő első helyezett Tesla Motors és 84 ezer darabba második helyen lévő Renault-Nissan-Mitsubishi mögött. A Hyundai csoport mindössze 3 ezer darabbal megelőzte a Volkswagen csoportot. 

A Hyundai csoport sikeres piaci teljesítményéhez leginkább az elektromos haszonjárművek iránt mutatkozó növekvő kereslet járult hozz. A Porter 2 EV modellt nagyon jól fogadta a piac, így a Hyundai 12,3 százalékkal több villanyautót tudott értékesíteni, mint korábban. A Kiánál a Bongo 3 EV mellett a Niro EV és a Soul EV modelleknek köszönhetően 39,4 százalékkal több elektromos autót tudtak értékesíteni, mint egy évvel ezelőtt. 

A Hyundai csoport annak ellenére tudott bővülést elérni, hogy a globális villanyautó-piac idén január és július között 20 százalékot zuhant, elsősorban a koronavírus-járvány következtében. A piaci szakértők esősorban a Hyundai csoport haszonjármű-piacon elért vezető szerepüknek tulajdonítják a növekedést, amely megelőzi a következő generációs platformra épülő új villanyautók bevezetését.  

Az SNE Research szerint a Hyundai Motor Group sikereinek alapját a tavaly év végén bemutatott, illetve az idei év elején Európában is bevezetett új modellek növekvő eladásai jelentik és arra számítanak, hogy az amerikai piac magára találásával a globális villanyautó-piacon tovább nőhet a csoport státusza.  

Forrás: donga.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei