A Hyundai megkezdte üzemanyagcellás autóinak közel-keleti exportját

A dél-koreai Hyundai Motor környezetbarát modelljeinek piacbővítése érdekében megkezdte üzemanyagcellás autóinak és buszainak exportját a világ legnagyobb olajtermelő országába, Szaúd-Arábiába.  

A Hyundai Motor közleménye szerint a Nexo üzemanyagcellás hobbiterepjáró és az Elec City üzemanyagcellás autóbuszok első két példányát a szaúd-arábiai állami olajtársaság, a Saudi Aramco részére szállítják le. A Hyundai és a Saudi Aramco még júniusban kötöttek együttműködést arról, hogy több környezetbarát járművet hoznak a közel-keleti országba. 

A Saudi Aramco jelenleg két hidrogén töltőállomást üzemeltet, amit a jövőben jelentősen fejleszteni kívánnak. A Nexo és az Elec City modelleket egyelőre tesztüzemben és más kísérleti projektekhez használják. A Hyundai Motor közleményében hangsúlyozza, az üzemanyagcellás járművek közel-keleti – ahol a világ olajkitermelésének ötöde zajlik – exportjának megkezdése egyértelműen az autóipar tisztább üzemanyagok felé mutató paradigmaváltását jelzi. 

Ezen túlmenően ez az első olyan alakalom, amikor egy koreai autógyártó üzemanyagcellás autóbuszt exportál külföldi piac számára. A Hyundai Elec City üzemanyagcellás busza egy feltöltéssel 430 kilométert tud megtenni. A Hyundai Motor reményei szerint a szállítmány bizonyítja a vállalat hidrogénmegoldásainak technológiai hozzáértését és további környezetbarát jármű-megrendeléseket vonzhat a Közel-Keletről. 

A Hyundai Motor teljes gőzzel igyekszik bővíteni üzemanyagcellás járműveinek piacait. A közel-keleti export mellett a vállalat korábban létesített hidrogénes teherautók futószalagjáról legördült első tíz járművet Svájcba indította el, valamint megkezdte üzemanyagcellás áramtermelő generátor megoldásának szállítását európai energiaipari vállalatok részére.   

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei