Teljes kapacitáson dolgozik a Hyundai amerikai gyára


A Hyundai Motor alabamai gyártósorai a hobbiterepjárók iránti keresleti kielégítésére teljes kapacitással dolgoznak, a vállalat vezetője szerint pedig nem elképzelhetetlen a gyártókapacitás bővítése sem.  

A dél-koreai autógyártó csak fokozatosan állította át kínálatát az amerikaiak gyorsan növekvő szabadidő-autó étvágyához, ám most minden lehetőséget kihasznál a szalonok forgalmának fellendüléséből. Jose Munoz, a Hyundai észak-amerikai részlegének vezetője szerint júliusban a Hyundai eladásainak 67 százalékát hobbiterepjárók tették ki, olyan modelleknek köszönhetően, mint a Tucson és a Palisade. Ez pedig felülmúlja a vállalat 2023-ra tervezett 63 százalékos előrejelzését is.  

„Biztos vagyok benne, hogy legalább 60 százalékos arányt fenn tudunk tartani” – mondta Munoz. „Talán még ennél is több sikerül. Még akkor is, ha a versenytársaknak jó termékellátásuk van, mi is remek teljesítményt tudunk nyújtani.”  


Az alabamai Montgomeryben működő és a Sonata, Elantra limuzinokat, illetve a Santa Fe hobbiterepjárót gyártó üzeme három műszakban teljes kapacitással dolgozik, miközben a gyártó további 400 millió dollárt fektet a létesítménybe azért, hogy a bővítés eredményeként 2021-től egy új modellel, a Santa Cruz pickup kisteherautóval bővítsék a kínálatot. „Ha a Covid-19 pandémia után stabilizálóunk, a teljes termelési szint akár a 400 ezer darabhoz is közelíthet, de még ennél is többre van szükségünk. Egy ponton túl meg kell vitassuk a kapacitásbővítés kérdését is” – teszi hozzá Munoz, aki ugyan további részleteket nem árult el, ám ez további bővítést, vagy akár egy új gyár felépítését is jelentheti.   

Miközben a júliust 1 százalékos eladási növekedéssel zárták, az éves eredményük 15 százalékos csökkenést mutat. Munoz szerint a kiszállítások még a borúsabb kilátások ellenére is növekedni fognak 2020-ban. Szerinte idén és jövőre 15 millió darabra csökkenek az amerikai autóeladások,ami 2 milióval kevesebb, mint a 2019-ben elért 17 millió darab. Az IHS Markit piackutató szerint viszont az autóeladások akár 13,6 millió darabra is csökkenhetnek idén az Egyesült Államokban. „Nagyon sokféle előrejelzés van, amelyekben a negatív eredmény közös” – mondja Munoz. „Miközben láthatunk némi javulást, a teljes felépülés még messze van.”   

Forrás: bloomberg.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei