A Hyundai szolgáltatásként adná az akkukat villanyautóihoz


A Hyundai és az SK csoport közösen egy olyan átfogó akkumulátor értéklánc kialakításán dolgoznak, amely a gyártás, bérlés és újrahasznosítás kezelésével felgyorsítaná a villanyautók elterjedését.  

Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor Group megkezdte a tárgyalásokat a legnagyobb három akkugyártó közé tartozó SK Innovation vállalattal egy olyan együttműködésről, amely az „akku, mint szolgáltatás” (BaaS) nevet viseli és a javítás, bérlés, újratöltés, újrahasznosítás területét öleli fel. A két partner hamarosan közös szándéknyilatkozatban rögzítik ennek részleteit.  


Ez az együttműködés egy teljesen új változást jelent az elektromos járművek vásárlása és használata terén. Amennyiben valóban megvalósul az akkumulátor bérlési vagy lízingprogram, az autógyártóknak lehetőségük lesz jelentős gyártási költséget megtakarítani, a villanyautók ügyfélárait pedig csökkenteni tudják.

A Hyundai Motor és az SK Innovation közötti kapcsolat még 2010-re nyúlik vissza, amikor a Hyundai bemutatta az akkori i10-re épülő első BlueOn villanyautóját, amelyben az SK Innovation lítium-polimer akkucsomagja volt. A két családi tulajdonban lévő üzleti birodalom közötti együttműködés azután vált még szorosabbá, hogy a két vállalat vezetője júliusban találkozott egymással. 


A Hyundai Motor Group jelenleg is számos plug-in hibrid és elektromos modelljében, köztük a Kia Motors Niro és Soul modelljében használja az SK Innovation akkumulátor termékeit. A Hyundai Motor jövő évtől várható, külön erre a célra kifejlesztett padlólemezre épülő  Ioniq elektromos modelljeihez már az első körben az SK Innovation akkucsomagjait választották ki. 

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei