Az IONIQ 5-ben jelenik meg a Hyundai beépített villanyrollere


A Hyundai Motor jövőre bevezeti 2017-ben bemutatott elektromos rollertanulmányát, amely várhatóan a vállalat új Ioniq villanyautó-márkájának első modelljében fog bemutatkozni. 

Sajtóhírek szerint a Hyundai Motor befejezte az elektromos Ioniq roller sorozatgyártásának előkészítését. Az Ioniq rollert 2017-ben, a Las Vegasi CES kiállításon mutatta be a gyártó azzal a céllal, hogy a járművet a következő generációs autók tartozékaként fogják kínálni a közeljövőben. Arról, hogy melyik, illetve milyen modellek kaphatják meg elsőként az új, beépített rollert, akkor nem volt szó. 


Most egyre valószínűbb, hogy az Ioniq rollert az új IONIQ 5 elektromos modell kaphatja meg elsőként, amelyet a jövő év első felében terveznek bemutatni. Az IONIQ 5 lesz a Hyundai Motor első olyan kompakt crossover modellje, amely már a vállalat különálló villanyautó-márkájának égisze alatt jelenik meg. A tavaly bemutatott és az ős Pony Coupe vonalait mintázó „45” tanulmány alapján megtervezett szériamodell lesz az első, amely a Hyundai új generációs, kifejezetten villanyautók számára fejlesztett E-GMP padlólemezre épül. 

Más elektromos rollerekkel ellentétben az Ioniq roller az autóban kialakított tárolójában tölthető is. A roller 2019-es véglegesített specifikációja szerint az Ioniq roller egy 10,5 Ah lítium-ion polimer akkumulátorral rendelkezik, amellyel 20 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel. A mindössze 7,7 kilogramm súlyú szerkezet három részre hajtható így könnyen elfér az autókban kialakított rekeszekben.  


A McKinsey konzultációs cég számításai szerint az „utolsó mérföld mobilitás” piaca az Egyesült Államokban, Európában és Kínában 2030-ra 500 milliárd dollárosra bővül. Jelenleg a piacon elektromos rollermegosztó cégek osztoznak, ám a számítások szerint a közeljövőben a Hyundai Motor és más autógyártók egymás után dobják piacra új rollereiket, ami könnyen átrajzolhatja ezt a szegmenst. A Hyundai arra számít, hogy az Ioniq roller a beépítettségével a mostaniaknál kényelmesebben használható lesz.   

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei