Kilenc új modellt vezet be a Hyundai Kínában


A Hyundai Motor a jövő év végéig összesen kilenc új modell bevezetésére készül Kínában azért, hogy újra fellendítse eladásait a világ legnagyobb autópiacán.

Dél-Korea legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor bejelentette, hogy a szeptembertől bevezetésre kerülő Palisade hobbiterepjáró mellett 2021 végéig összesen három crossovert, három limuzint és két új elektromos járművet tervez bemutatni Kínában. A három limuzin az új Elantra és a Mistra, valamint a LaFesta frissített változata lesz, míg a crossoverek között megjelenik az új Custo egyterű, a Tucson új generációja és az ix35 ráncfelvarrása. 

A Hyundai az elektromos járművek terén is erősíti jelenlétét a kínai autópiacon. A már bevezetett Encino (Kona) EV kisterepjáró és a LaFesta limuzin mellett a gyártó a Mistra limuzinból is készít elektromos verziót, amelyen kívül Kínában is bevezetik az IONIQ 5 villanyautót. Ez utóbbi elsőként kapja meg a Hyundai vadonatúj E-GMP villanyautó-platformot, formájában pedig a tavaly bemutatott „45” tanulmányautót idézi. 


A Hyundai eladásai 2016-ban még elérték az 1,14 millió darabot, 2017-ben azonban már csak 785 ezer, 2018-ban 790 ezer, tavaly pedig már 650 ezer darabra estek vissza. Ennek eredményeként a Hyundai piaci részesedése a korábbi 5,1 százalékról 3,1 százalékra esett vissza. Idén februárban a koronavírus járvány kezdetén a Hyundai eladásai 97,4 százalékkal estek vissza, miközben a teljes piac 83,9 százalékkal zsugorodott. A tendencia júliusra is megmaradt, amikor az egy évvel korábbihoz képest 19,1 százalékkal kevesebb Hyundai fogyott Kínában, ahol a teljes piac 8,5 százalékkal maradt el.  

Gyalázatos kínai teljesítményének fellendítésére az autógyártó tavaly októberben leváltotta kínai részlegének vezetőségét és koreai alelnökét, Kwang-guk Lee-t tette meg a kínai leányvállalat elnökévé.  

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei