Kettős győzelemmel indult újra a Hyundai WRC szezonja


Hat hónappal azután, hogy a mezőny márciusban Mexikóban járt, a Rali-világbajnokásg  a hétvégén az Észt-ralival indult újra, ahol a Hyundai Motorsport csapata fantasztikus kettős győzelmet arathatott.  

Az észt Ott Tanak, aki navigátorával közösen a negyedik futamon vettek részt a Hyundai Motorsport kötelékében, az i20 Coupe WRC versenyautóban ülve hazai versenyükön megszerezték első győzelmüket. Mesteri teljesítmény volt, ahogyan nyugalommal kezelték a rájuk nehezedő nyomást. „Az Észtországban megrendezett első WRC versenyt nekem kellett megnyernem, miközben azt is tudtam, hogy ez lesz az első győzelmem a Hyundai Motorsportnál" – mondta Tanak. „Nem engedhettem meg magamnak egyetlen hibát sem, nem kockáztatva, de a kívánt ütemben teljesítve kellett győznöm; mindezeket összehozni igazi kihívás volt."


Ez az eredmény a svédországi és mexikói második helyezések után az észt páros harmadik egymást követő dobogós helyét jelentette, miközben Tanak mostani győzelmével a harmadik helyre kapaszkodott fel a pilóták ranglistáján. „Ki kellett használnunk ezt a lehetőséget, hogy visszaszerezzük a bajnokság pontjait, amit szerencsére jól tudtuk használni" – mondta Tanak.


Az ír Craig Breen és navigátora a második helyen futott célba és ezzel első alkalommal került dobogóra a Hyundai Motorsport színeiben, amely így kettős győzelmet ünnepelhetett. Ennek eredményeként a konstruktőri bajnokságban a Hyundai Motorsport 5 pontra megközelítette a listát vezető Toyotát. „Micsoda hihetetlen hétvége volt ez" – mondta Breen. „A verseny első kilométerétől kezdve minden a helyén volt. Az autó mindent megtett, amit kértem tőle, ami megadta a szükséges önbizalmat."


Thierry Neuville számára ez a hétvége sajnos nem alakult ilyen szerencsésen. A belga páros szombaton kénytelenek voltak kiállni, miután a Prangli szakaszon letértek az útról. Ezután a Power Stage szakaszon mechanikai problémákat tapasztaltak, ami arra kényszerítette őket, hogy feladják a harcot. „Ez határozottan nem a mi hétvégénk volt" – mondta elkeseredetten Neuville. „A mai célunk az volt, hogy a Power Stage-en néhány pontot megmentsünk, de a kezdés előtt problémánk akadt, ami azt jelentette, hogy nem tudtunk megfelelő sebességgel haladni. Ez nagy csalódás de a következő verseny jobb lesz."


Az Észt-rali intenzív és kihívásokkal teli útvonala nagyrészt két nap alatt 17 szakaszt foglalt magába. A Hyundai Motorsport mindhárom csapata szakaszgyőzelmeket ért el szombaton (Tanak hármat, Breen kettőt, Neuville egyet), míg az óvatosabb vasárnapot remek végeredménnyel tudták zárni. 


„Mexikó után mindannyian nehéz időszakot éltünk át” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Hat hónappal később, itt lenni Észtországban és dupla győzelmet ünnepelni hihetetlen érzés. Tudom, mennyire hajtottam az embereimet, miközben a bizonytalan helyzetben is megpróbáltam nyugodt maradni. Büszke vagyok mindannyiukra, és boldog vagyok, hogy megoszthatjuk velük ezt az eredményt."


Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei