A Hyundai ausztrál vállalatokkal forradalmasítaná a hidrogén szállítását


A koreai Hyundai Motor egy ausztrál vasérctermeléssel, illetve egy kutatással foglalkozó vállalattal közösen fejleszti ki a hidrogénszállítás infrastruktúráját, miközben Ausztrália is a hidrogénmobilitás felé indul.

A Hyundai Motor bejelentette, hogy egy olyan szándéknyilatkozatot kötött az ausztrál Commonwealth Tudományos és Kutatóintézettel (CSIRO), valamint a világ negyedik legnagyobb vasérctermelő Fortescue Metal Group (FMG) vállalattal, amelynek értelmében az innovatív hidrogéntermelési technológiák terén együttműködnek egymással.

"Az innovatív hidrogénszállítási infrastruktúra fejlesztése hozzájárul a hidrogén használatának fokozásához Dél-Koreában és Ausztráliában, valamint felgyorsítja a hidrogénalapú társadalom létrejöttét" – mondta Ji Young-jo, a Hyundai Motor stratégiai technológiai részlegének vezetője.


At együttműködés keretében a Hyundai Motor, a CSIRO és az FMG együttműködik a hidrogén ammónia formájában történő szállítási infrastruktúrájának kialakításában a CSIRO által kifejlesztett technológia alapján, amely lehetővé teszi a hidrogén ammóniából fémmembrán felhasználásával történő kinyerését – áll a vállalat közleményében. „A hidrogén ammónia formájában történő tárolása növelné a szállítás biztonságát és jelentős szállítási költséget takarítana meg" – mondta a cég egyik képviselője. „Az együttműködés segítségével csökkenteni lehetne a hidrogénellátás költségeit, ami a hidrogénüzemű járművek szélesebb körű forgalmazásához vezet."

Szakértők szerint a technológia zöldebb, mert csak hidrogént és nitrogént termel, a hidrogén ammónia formájában történő tárolása pedig lehetővé teszi a nagyobb távolságra történő szállítást is.

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei