A vadonatúj Hyundai Tucson forradalmi változást hoz


A Hyundai Motor szeptember közepén mutatja be vadonatúj, forradalmian új formai és tartalmi megoldásokkal rendelkező Tucson modelljét, amelynek első képeit és információit is közölte a gyártó.

Az új dizájn egyik ékköve a Hyundai „Parametrikus Rejtett Lámpák” elnevezésű egyedi fényszóró-felépítésének legújabb evolúcióját és a duális műszerfal elrendezését, amely személyre szabott teret, valamint intuitív módon optimalizált high-tech felhasználói élményt kínál. A fotók utalnak a Tucson jellegzetes merészségére és úttörő szelleméhez illő innovatív megoldásaira.


„Az érzéki sportosság küldetése a formatervezés érzelmi tulajdonságainak emelése” – mondta SangYup Lee, a Hyundai Global Design Center alelnök vezetője. „Azt szeretnénk, hogy ügyfeleink mozgásban érezzék magukat. A vadonatúj Tucsonnal bemutatjuk az utolsó fejlődési irányt és végleges kinyilatkozást teszünk a Hyundai megállíthatatlan lendületéről. A Tucson fejlett, kísérletező formatervezése illik úttörő szellemiségéhez, amivel az iparág legversengőbb szegmensében emeli a tétet." 


A Hyundai „Érzéki Szobrászat” formatervezési irányzatát először az új Elantrán mutatta be, érzelmi kiütést ad Tucson avantgárd „Parametrikus Dinamika” formatervezési témájának. A vadonatúj Tucson fejlett külső stílusa kifejezi mindazt, amit a Hyundai formatervezői „Parametrikus Dinamikának” neveznek és amely a vonalak, felületek, szögek és formák felhasználásával a digitális adatok révén kinetikus ékszerszerű felületrészleteket hoz létre a példátlan, merész esztétikai élmény érdekében. A Parametrikus Rejtett Lámpák pedig erős első benyomást keltenek. Ezeket az egyedi nappali menetfényeket észrevétlenül integrálták az ékszerszerű hűtőrácsba és csak akkor jelennek meg, ha a vezető beindítja az autót.


Összességében az új Tucson karosszériája nagyobb és szélesebb, mint az előző generációs modelleké, a nyújtott tengelytávon hosszabb motorháztetővel és rövid túlnyúlásokkal rendelkezik, ami karcsú kupéjellegű karaktert kölcsönöz neki. Oldalról a szögletes karosszériaelemek ennek a paraméteres kialakításnak még egy értelmezését kínálják. A vésett felületek markáns kontrasztot hoznak létre a karcsú sziluett és a férfias élek között, ami előrehaladást sugall még akkor is, ha az autó mozdulatlanul áll. A feszes, sportos formák észrevétlenül futnak be a szögletes kerékívekhez, ahol az alufelnik erőteljes és dinamikus kiállást biztosítanak.

A vadonatúj Tucson tágas belső terébe vagyis az INTERSPACE-be olyan érzés, mintha egy szépen berendezett szobába lépnénk be, ahol eltűnnek a mindennapi gondok. Itt a tér, a technológia és az információ harmonikusan ötvözi egymást.


A Tucson belső elrendezésének fejlődése alacsonyabb műszerelhelyezéssel és a műszeregység eltávolításával egy tiszta felülethez vezetett. A réteges, érzéki formák a nyitottság érzését erősítik. A műszerfal széles gerince észrevétlenül fut bele az ajtópanelekbe, amely mély szurdokként öleli körbe az utasokat. A teljesen integrált középkonzol függőlegesen orientált, érzéki formáit a vízesések ihlették. A középkonzol hátsó ajtókig áramló kettős ezüstös betétei harmonizálnak a szépen rétegzett, semleges tónusú prémium anyagokkal.

A vadonatúj Tucson digitális világpremierjére szeptember 15-én 02:30-kor kerül sor. Az élő közvetítés, az előzetes videó és képek a hyundai.com oldalon és a Hyundai közösségi médiafelületein lesznek elérhetők.


Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei