Izmitben elindult az új Hyundai i20 gyártása


A dél-koreai Hyundai Motor nemrég megkezdte vadonatúj, harmadik generációs i20 modelljének sorozatgyártását a török Izmit városában, ahol a kisautó globális termelésének fele készül.

A Hyundai Assan gyárában készülő, korábbiaknál szélesebb, alacsonyabb és hosszabb, sportosan friss formatervvel rendelkező új generációs i20 termelésének több mint 90 százaléka exportálásra kerül, a legtöbbjük az Európai Unió valamely tagországába kerül. Erről Mustafa Varank, Törökország ipari és technológiai minisztere beszélt a sorozatgyártás beindítására rendezett ünnepségen. 


„A most beinduló futószalag 27 hónap kemény munkájának gyümölcse, amely 194 millió dollár beruházással jöhetett létre” – mondta Varank. „Körülbelül 85 ezer darab i20 készül itt évente, így egyedül ez a gyár az i20 modell globális termelésének nagyjából 50 százalékát lefedi. Az itt készülő i20 modellek lokalizációs aránya több mint 60 százalék, amely természetesen idővel tovább növekszik.”  


A Hyundai Assan, amely 2017-ben ünnepelhette fennállásának 20 éves jubileumát, a Hyundai Motor és a török Kibar csoport közös vállalataként és üzemeltetésében működik, 70 – 30 százalékos részesedési arányban. A dél-koreai autógyártó első külföldi termelőüzemeként a Hyundai Assan gyára 1 millió négyzetméteres területen fekszik, éves gyártási kapacitása pedig eléri a 240 ezer darabot. 


Ebben az üzemben A és B szegmensű modellek, így a Hyundai i10 és i20 típusai és azok különböző változatai készülnek. A létesítmény évente mintegy 1,7 millárd dollár értékben exportálja termékeit, amivel a vállalat Törökország 5 legnagyobb exportőre között van. Az autókat több mint 40 országba, elsősorban Európába, azon belül is többek között Németországba, Angliába és Olaszországba exportálják. 


Ickkyun Oh, a Hyundai Assan vezérigazgatója beszédében emlékeztetett rá, hogy az 1997-ben alapított vállalat az elmúlt 23 év során a török gazdasággal együtt növekedett. „A mai napig több mint 2 millió járművet gyártottunk Európa, a Közel-Kelet és az észak-afrikai országok számára Törökország belföldi piacán keresztül. Nagyon örülök neki, hogy sikeresen befejeztük az új i20 fejlesztési folyamatát, amelyen pontosan két éve és három hónapja folyamatosan dolgozunk”- mondta, majd hozzátette, hogy az Izmit gyár évente 100 ezer darabot fog előállítani az új i20 modellből „Innovatív formavilágával és a legmagasabb színvonalú autóként Törökországból a világ minden tájára exportáljuk. Így hozzájárulunk a török gazdasághoz és annak exportbevételéhez.”


Az ünnepségen Dél-Korea nagykövete, Choi Hong Ghi is részt vett, aki a Hyundai Assan izmiti gyárát a két ország közötti gazdasági együttműködés szimbólumának nevezte. Szerinte a gyár Törökország foglalkoztatásához és exportjához közvetlenül járult hozzá. „Az új i20 modell bevezetésével reméljük, hogy a Hyundai törökországi gyára előreléphet és várakozással tekintünk a Dél-Korea és Törökország közötti gazdasági együttműködés bővítésére és fejlesztésére" – tette hozzá Choi.


Ali Kibar, a Hyundai Assan vállalat igazgatóságának elnöke kijelentette, hogy a legújabb i20- egy olyan új technológiai platformra építették fel, amellyel nemcsak a legtöbb eladást tudják elérni az eruópai piacon, de a szegmens vezetőjévé is váljanak. „A többféle motor- és sebességváltó opció mellett most először az új i20 is rendelhető a környezetvédelmi szempontokat kielégítő hibrid változatban. Az új i20, amelyet a kategóriájában legjobbnak terveztek, úgy alakították ki, hogy a B szegmensben 350 ezer darabos eladási előrejelzésnek megfelelő piaci részesedést biztosítson Európában”– mondta Kibar.

Forrás: dailysabah.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei