Tízezer előrendelés érkezett az új Hyundai Tucsonra

A Hyundai Motor bejelentette, hogy a szeptember 15-én bemutatott vadonatúj Tucson modellre még aznap több mint 10 ezer előrendelés érkezett Dél-Koreában. 

A Hyundai Motor hivatalos közleménye szerint az új Tucson az első olyan hobbiterepjáró, amelyből a premier egyetlen napján 10 842 db foglalás érkezett. A tavaly bemutatott új Grandeur limuzinra akkor 17 294 darab megrendelés futott be novemberben, míg az új Avante (Elantra) generáció idei érkezésekor 10 058 koreai ügyfél rendelte meg már az első nap új autóját.    
A Hyundai Tucson legújabb generációja egy online világpremier keretében szeptember 15-én mutatkozott be, amelyet a vállalat közleménye szerint 410 ezer követő nézett végig élő adásban. A vadonatúj Tucson teljesen új, meghökkentő kialakítását a Hyundai „Érzéki Sportosság” formanyelv ihlette, a „Paraméteres Dinamika” kinetikus ékszerszerű felületeivel pedig a márka identitását hivatott hangsúlyozni.  
Az új Tucson ugyanúgy a Hyundai vadonatúj, harmadik generációs padlólemezére épül, akárcsak az új Sonata. Ez nemcsak tágasabb teret biztosít, de javítja a menetstabilitást és fokozott ütközésvédelmet is kínál. Az új modellt természetesen a legújabb biztonsági, kényelmi és vezetéstámogató rendszerekkel is felszerelték, amelyek között újdonság a két első ülés között elhelyezett középlégzsák, az ütközéskor a másodlagos ütközéseket megelőző fékrendszer, stb.    
A Dél-Koreában kapható új Hyundai Tucson alapváltozatát egy 2.5 literes, 190 lóerős négyhengeres szívóbenzines motor egy 8 fokozatú hagyományos automata sebességváltón keresztül mozgatja, amely mellett az autó egy 180 lóerős 1.6-os T-GDI benzines, ennek 230 lóerős hibridváltozata és egy 2.0 literes, 186 lóerős CRDi dízelmotor választható. Az új modell motortól és felszereltségtől függően 24 és 33 millió von (kb. 6,2 és 8,6 mFt) közötti áron októberben kerül a Hyundai koreai kereskedéseihez.  


Forrás: koreaherald.com, en.yna.co.krhmgjournal.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei