Kettős dobogóval zárta a Hyundai a Török-ralit

A Hyundai Motorsport kettős dobogós eredménnyel végzett az elmúlt héten megrendezett Török-ralin, ahol defektek miatt Neuville a második, Ogier pedig a harmadik helyen végzett.  

Az utolsó napig a ralit vezető Thierry Neuville 33 másodperces előnye akkor vált köddé, amikor az utolsó nap nyitószakaszának közepén egy defekt miatt kénytelenek voltak abroncsot cserélni. Ennek ellenére a belga páros keményen küzdött azért, hogy összesítésben a második helyen végezzen, a Marmaris Power Stage szakaszon megszerezve a maximális öt bónuszpontot. „Az az érzésem, hogy megérdemeltük volna, hogy többet kapjunk ezen a hétvégén, de így is nagyszerű érzés újra visszatérni a dobogóra" – mondta Neuville. „Sajnos azon szerencsétlen versenyzők közé tartoztunk, akik defektet kaptak, ami megakadályozott minket abban, hogy megszerezzük a győzelmet."

Sébastien Loeb szintén defektet kaptak, amivel több, mint egy percet veszítettek, de nyugodtak tudtak maradni, így megszerezhették a harmadik helyet – a tavalyi Chilei-rali óta első dobogós helyezésüket. A kilencszeres világbajnok pénteken este még vezette a mezőnyt és kimért teljesítménnyel mutatta meg tapasztalatait. „Az utolsó nap nehéz volt” – mondta Loeb. „A reggeli első szakasz egy kis szerencsejátékkal indult, de sajnos nem a mi számainkat húzták ki! A második szakasztól az volt a célunk, hogy biztonságosan behozzuk az autót, amit a harmadik helyre sikerült is eljuttatnunk – és ez remek dobogós finis volt. "

Ott Tänak és navigátora számára ez a hétvége különösen nehéz volt, mivel szombat reggel kénytelenek voltak feladni a versenyt. Vasárnap reggel a Power Stage pontok megszerzése érdekében viszont újra csatlakoztak a mezőnyhöz. „A hétvége kezdete óta ez egy nagyon küzdelmes verseny volt" – mondta Tänak. „A célunk az volt, hogy a Power Stage szakaszon szerezzünk valamit. Igazából nem érzem magam teljesen felelősnek a lemaradásért, de négy extra pontot szereztünk, ami sokkal több, mint a semmi."

A Hyundai Motorsport összességében a lehetséges 12-ből 8 szakaszgyőzelmet szereztek, köztük öt első-másodikként, ami újra bizonyítja az i20 Coupe WRC teljesítményét. A kettős dobogó lehetővé teszi a csapat számára, hogy fenntartsák a nyomást a konstruktőrök bajnokságában, csupán kilenc ponttal lemaradva az élen álló Toyota Gazoo Racing csapatától.

„Ez nem az az eredmény, amit itt elérni reméltünk, még akkor sem, ha a második és a harmadik helyezés nem olyan rossz" – ismerte el Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Volt néhány megbízhatósági problémánk a hétvégén, aminek nem lett volna szabad megtörténnie és ez árnyékot vetett eredményünkre. A csapatok minden tőlük telhetőt megtettek és köszönet illeti őket. A mi feladatunk most az, hogy jobb autót adjunk nekik Szardínián.”.

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei