Bayon néven érkezhet a Hyundai legújabb modellje


A Hyundai Motor nemrég azzal a kéréssel fordult az európai szabadalmi hivatalhoz, hogy levédesse a Bayon elnevezést, amelyet vélhetően a vállalat egy nemsokára érkező új modellje viselhet.

A Hyundai Motor a „Bayon” elnevezésre nemrég védjegyoltalmat kért az Európai Unió Szellemi Tulajdonvédelmi Hivatalától. Ez azt jelentheti, hogy a vállalat egy közeljövőben megjelenő terméke várhatóan ezt a nevet viseli majd. Tekintettel a kérelem európai helyszínére, ezért több mint valószínű, hogy a szóban forgó modell az európai piacon fog bemutatkozni. 

A védjegy az „automobilok, sportautók, kisteherautók, buszok, elektromos járművek, autóipari alkatrészek és kiegészítők” kategóriába tartozik, ami eléggé tág fogalom ahhoz, hogy a Hyundai szándékait be lehessen azonosítani. Különféle feltételezések kaptak szárnyra, amelyek szerint akár a Hyundai új, i20 alapú kisterepjárója, akár a csoport más márkái, így a Kia vagy épp a Genesis újonnan érkező valamely modellje is viselheti a Bayon elnevezést. 


A Hyundai Motor korábban számos európai modelljét „i előtaggal hozta forgalomba, és bár az i10, i20 és i30 modellek továbbra is ilyen néven mutatkoztak be, a vállalat többi új modellje különböző fantázianevet kaptak. Így az ix35 utódja ismét Tucson lett, a Santa Fe, a Kona pedig megtartotta globális elnevezéseit. Ugyanez a helyzet a Kiával, ahol folyamatos a névadási szisztéma. A Genesisnél eddig betű-szám kombináció volt és egy korábbi védjegyből azt is tudni lehet, hogy ezt az elektromos modellekre is kiterjesztik.   

Bayon egy gazdagon díszített khmer templom a kambodzsai Angkorban. A 12. század végén vagy a 13. század elején épült, a Mahayana buddhista király VII. Jayavarman templomaként felépített Bayon a főváros, Angkor központjában áll. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei