Mégis lehet sportváltozat a Hyundai Tucsonból?


Miközben a most bemutatott új Hyundai Tucson sportos N Line változatát maga a gyártó is megerősítette sajtóközleményében, a vérbeli N sportváltozat terve még mindig nem kapott zöld utat. 

A Hyundai globális termékmenedzsmentjének vezetőjével, Lorenz Glaabbal és Sang-yup Lee-vel, a Hyundai globális formatervező részlegének vezetőjével nemrég készült interjú során mindketten megerősítették, hogy az új Tucson nagyteljesítményű N változatának megvalósításáról továbbra sem mondtak le. „Minden lehetséges. Nagyon figyelmesen követjük a piac jelzéseit. Ha valóban úgy hisszük, hogy ez a konkrét szegmensben – a hobbiterepjáró felépítménnyel – valóban lenne értelme, akkor nagyon gyorsan tudunk dönteni” – mondta Glaab a Tucson esetleges N változatáról. 

A Hyundai vezetői nem voltak hajlandóak egyértelmű választ adni az új Tucson N változatával kapcsolatos kérdésekre, ám világosan utaltak arra, hogy a modell még mindig nincs elvetve. „Az N Line modellről azt tudom mondani, valóban jóval több, mint egy egyszerű sportos forma. Ebben az értelemben az N modell a teljesítményről, a valódi erőről és a hozzáadott funkcionalitásról szól, míg az N Line esetében a formán van a hangsúly” – tette hozzá Glaab.  


Sang-yup Lee ehhez annyit tett hozzá: „Úgy vélem, az N modellnek versenypályán is helyt kell állnia. Tehát az is nagyon fontos, hogy a logóhoz a tartalom is meglegyen. Azt hiszem, ez nagyon fontos részlet.” A Hyundai vezető formatervezője felügyelte az új Tucson látványos megjelenésének kialakítását, aki a jelek szerint a Tucson N lelkes híveként viccelődött kollégájával: „Nagyon örülök annak Lorenz, hogy megemlítetted, az N lehetőségeit más modellek kapcsán is.” 

A nemrég nyilvánosságra került belső dokumentáció szerint a Tucson N változata valóban elkészülhet, amelyhez egy 2.5 literes turbómotort fejlesztettek, míg az N Line változatba az 1.6 literes T-GDI motor kerülhet – a hibrid 230 lóerős teljesítményével. Más források szerint azonban a Hyundai úgy döntött, nem lesz Tucson N, a 2.5 literes erőforrást pedig az N Line változat kaphatja meg. 


„A Hyundai fejlesztési elnöke, Albert Biermann korábban arról beszélt, hogy az N nagyteljesítményű modellek fejlesztésénél széleskörű termékpalettát szeretnének kialakítani, amelyek között hobbiterepjárók is lennének” – mondta a Hyundai ausztráliai képviseletének szóvivője. Biermann korábban a BMW M Performance részlegénél olyan autók kifejlesztésével foglalkozott, mint pl. a BMW X5 M változata. 

„Az N márka tisztán egy eszköz arra, hogy érzelmi töltetet adjunk a márkának és megmutassuk, mire vagyunk képesek” – mondta Glaab az interjú során. „Így megvan a jelenlegi N modellek köre, amire nagyon szeretnénk építkezni. Arról, hogy pontosan melyik modell és pontosan mikor érkezik, még korai lenne beszélni és megvitatni.” Lee pedig azzal zárt a abeszélgetést: „Mondjuk azt, hogy ez attól is függ, kinek milyen véleménye van – és meglátjuk, mi fog történni” utalva arra, hogy a Hyundai szorosan nyomon követi a nyilvánosság részéről érkező pletykákat. 

Forrás: caradvice.com.au

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei