21 ezer egyterűt hív vissza a Hyundai Amerikában


A Hyundai Motor bejelentette, hogy összesen 21 699 darab egyterűt hív vissza Amerikában az alsó lengőkarok rozsdásodása miatt, amelyek hibája akár balesetet is okozhat.  

A visszahívás összesen 15 500 darab 2007 és 2008 között gyártott olyan Hyundai Entourage modellekre vonatkozik, amelyeket az Egyesült Államok 21 olyan államában értékesítettek, ahol nagy mennyiségű útsót használnak, amely károsíthatja az autók szerkezetét. Ezen túlmenően 6 100 olyan 2007 és 2010 között értékesített Entourage is érintett, amelyeket Kanadában adtak el.   

A Hyundai visszahívása többek között a Maassachusetts, Maryland, Michigan, Connecticut államokban eladott, vagy ott bejegyzett autókat érinti. Az autógyártó szerint egy konkrét vásárlói panasz mellett három garanciális igény merült fel eddig az ügyben.  


A Hyundai egyterűjébe ugyanazokat a lengőkarokat építették, amelyeket a Kia Sedona modellekbe is. A Kia néhány nappal korábban jelentette be, hogy közel 80 ezer Sedonát hív vissza Amerikában, míg Kanadában 16 ezer modellt várnak vissza a Kia szervizek.

Az autógyártó hozzátette, hogy az útsó marta sérülés az alsó lengőkar rezgéséhez, hangjához és extrém esetben töréséhez is vezethet, amely akár balesetet is okozhat. A Kiánál eddig 26 panasz érkezett, ám balesetről nem kaptak jelentést.  

Forrás: detroitnews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei