Tuning célokra értékesít erőforrásokat a a Hyundai


A Hyundai az idei SEMA Tuning Show alkalmával bejelentette, hogy több más autógyártóhoz csatlakozva megkezdi két népszerű erőforrásának értékesítését, amelyet aztán a rajongók kedvükre tuningolhatnak.

A Hyundai ezeket ládamotoroknak hívja, mivel valóban ládákban érkeznek meg a megrendelőkhöz. A detroiti nagy Hármas és az azokhoz kapcsolódó, kiegészítőket árusító beszállítóik az elmúlt évek során gyümölcsöző melléküzletággá fejlesztették a kész motorok versenyzők számára történő értékesítését.


Mivel a Hyundai márka az elmúlt években jelentős számú fiatalos és versenyzésre is alkalmas Genesis Coupe modellt értékesített, így a cég vezetői úgy érzeték, mára elegendő használt autó fut ezekből az utakon ahhoz,, hogy ezzel a lépéssel felkelthessék a tuningműhelyek érdeklődését.  

„Ahogyan a Hyundai Genesis Coupe 2009-es bevezetése után megjelent a használtautók piacán, szemtanúi lehettünk az autó hátsókerék-hajtású platformjához és erőforrásaihoz kapcsolódó olcsó potenciálja iránt megnövekedett érdeklődésnek.” – mondta John Krafcik, a Hyundai Motor America vezetője. „A most beindult ládamotor programunkkal a Hyundai lehetővé teszi a Hyundai Genesis Coupe egyéni módosítását a rajongók számára.”  


„Néhányan azért érdeklődhetnek a program iránt, mert Genesis Coupe tulajdonosok, akik többet szeretnének kihozni autójukból, míg mások éppen a program miatt vásárolnak ilyen autót.” – mondja Jim Trainor, a Hyundai szóvivője.  

habár a tulajdonosok elenyésző része piszkálja meg valaha is autója motorját, a Hyundai reményei szerint az új program segít növelni a koreai márka elismertségét a versenyvilágban – és általánosságban egyaránt.

A Hyundai kétféle erőforrást kínál: 9 ezer dolláros áron megkapható a 3,8 literes, közvetlen befecskendezéses V6-os motor, míg emellett „féláron”, 4 500 dollárért kínálják a kétliteres négyhengeres benzinmotort. Ez utóbbit előkészítették turbófeltöltő fogadására is, ám ez alapesetben nem tartozik a csomagba, de amennyiben az ügyfél ezt kéri, akkor 6 ezer dollárért a turbó mellé intercoolert és a hozzá kapcsolódó csöveket is megkaphatja.  

Forrás: usatoday.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei