A koreai Hyundai jobb minőségű, mint az import Audi


A koreai autók minősége egy felmérés szerint első alkalommal haladta meg az importált autókét Dél-Koreában.

Pontosabban a Hyundai márka modelljei a vásárlást követő időszakban jobb minőséget mutatnak, mint az Audi modelljei, amely a koreai vállalat termékeinek egyre javuló minőségét támasztja alá.

A Marketing Insight’s októberi jelentése szerint a koreai autók kevesebb hibát mutattak ki, mint az importált modellek esetében. A felmérés 2008-as megkezdése óta ez az első olyan alkalom, amikor a hazai márkáknak sikerült megelőzniük minőségben a külföldi modelleket. A felmérésben 4 112 vásárló véleménye jelenik meg, akik az azt megelőző hat hónapban vásárolták járműveiket.   


Az eredményeket a vásárlást követő három hónapban tapasztalt, minőséghez kapcsolódó problémák számának átlagolásával kapták meg. Minél kisebb volt ez a szám, annál kevesebb probléma merült fel az adott márkával kapcsolatban.

Az eredmények szerint a koreai autóknál átlagosan 1,62 hibát találtak, míg az importált gyártmányoknál 1,72 probléma merült fel, vagyis a koreai autók minősége magasabb. A külföldi autók legnagyobb hibaforrása a gyújtás, az elektromos rendszer és a különféle kiegészítők, mint a navigációs rendszer volt, míg a koreai autóknál elsősorban a zajra, a motorra, a kezelhetőségre és a kormányzásra panaszkodtak tulajdonosaik.   


Márkákra lebontva a BMW esetén 1,22 hiba jelentkezett, amellyel a legjobb minőséget produkálta. Ezt követi a Mercedes-Benz 1,37 hibával, míg a Hyundai 1,43 hibával a harmadik helyet érte el. Ez jobb, mint az Audi, amely 1,54 hibával került a negyedik helyre, míg az ötödik helyet a Kia szerezte meg 1,62 hibával.

A koreai márkák között a legkevesebb probléma a Hyundai Accenttel volt, ezt követi a Chevrolet Cruze, majd a Hyundai Avante (Elantra), a Kia K3 (Cerato) és a Hyundai Grandeur.

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei