Üzemanyagcellás farmot mutatott be a Hyundai


A Hyundai egy különleges üzemanyagcellás farmot hozott létre, amely az ix35 Fuel Cell vízpárájával táplálja a zöldségeket, gyümölcsöket.

Az egyedi tervezésű rendszer célja megismertetni az emberekkel a hidrogén üzemanyagcellás technológia mindennapi használhatóságát és demonstrálni azt a tényt, hogy a folyamat egyetlen mellékterméke csupán a víz.

A projekt iránti támogatása jeleként a Hyundai üzemanyagcellás farmját Kit Malhouse, London alpolgármestere avatta fel – amely a világ első ilyen jellegű, üzemanyagcellás járművel működő ökoszisztémája. A fantasztikus rendszert csupán egyetlen napig láthatták a londoni Design múzeum látogatói.


„Nagy öröm számomra, hogy bemutathatom a Hyundai üzemanyagcellás farmját itt, Londonban.” – mondta Kit Malhouse, akik városi tisztsége mellett a lLondoni Hidrogén Társulás elnöke is egyben. „Ez a berendezés ötletes módon kelti életre a hidrogén technológiában rejlő lehetőségeket és személyesen arra bátorítom az embereket, hogy jöjjenek és nézzék meg a 21. század egyik legizgalmasabb új iparágát.” – tette hozzá.  


Az elképzelés egy fenntartható mezőgazdasági megoldás kialakítása: a hidrokultúra (növények vízben nevelése) és az akvakultúra (halak tartályokban nevelése) egyfajta kombinációja. Az üzemanyagcellás farm a hidrogénnel üzemelő ix35 Fuel Cell modellből nyeri a vizet, amelyet a halak akváriumába töltenek. A technológia ezek után kihasználja a halak által képzett melléktermékeket a farm növényeinek táplálására.  


A világ első sorozatgyártású üzemanyagcellás autójaként a Hyundai ix35 Fuel Cell lényegében ezen kiállítás fő attrakciója. A Hyundai nagyban hozzájárul London azon terveihez, amelyek értelmében a város a világ egyik legfontosabb hidrogén fővárosává kíván válni, amelynek keretében hamarosan öt ix35 Fuel Cell áll szolgálatba London közszolgálati hivatalaiban. Ehhez kapcsolódva ma már két hidrogén töltőállomás – egyikük nyilvánosan – működik a városban, míg egy harmadik a Társulás segítségével hamarosan megépül.  

Forrás: nextgreencar.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei