Zártkörű bemutatón az új Hyundai Genesis


A Hyundai Dél-Koreában, egy zártkörű rendezvényen szűk körben mutatta meg a napokon belül bemutatkozó vadonatúj Genesis modelljét.

A rendezvényen nyilvánvalóan nem tiltották meg a mobiltelefonok használatát, így az egyik vendégnek sikerült fotókat készítenie a Hyundai nagyreményű újdonságáról, amelyek alapján immár teljes körű képet kaphatunk nemcsak az autó külső megjelenéséről, de belső kialakításáról is.


A Hyundai szerint az új Genesis középkategóriás luxuslimuzin formaterve már a sokkal kifejezőbb és érzelemgazdag folyékony szobrászat 2.0 formanyelvnek megfelelően született meg, amelynek értelmében az alábbi elemek kapnak nagyobb hangsúlyt: „Egyszerű és harmonikus dizájn kifinomult folyékony formai elemekkel, modern Hyundai külső egyedülálló hatszögletű hűtőmaszkkal, egyértelmű és kellemes forma gazdag szín-, anyagfelhasználással és kiváló kidolgozással párosulva.”   


Félretéve a marketingszöveget, amit saját szemeinkkel is láthatunk, az eddigieknél élesebb, sarkosabb formavilág, amellyel a Hyundai az előző generációnál egyénibb és kevésbé általános megjelenést próbál adni új Genesis modelljének.


Ennél kevesebbre futotta a belső kialakítás során, ám a műszerfal összességében gazdagabbnak és prémiumosabbnak hat a jelenlegi modellnél, legalábbis a n látható felszereltségben. Két részlet azonban nem igazán utal az egyéniesség törekvésére: a japán családi autókban használtakra emlékeztető kapcsolók és az analóg óra a középkonzolon.


Az új Genesisszel kapcsolatos hivatalos információk jelenleg még eléggé korlátozottak. Csupán annyit lehet tudni, hogy az autó továbbfejlesztett felfüggesztésekkel és különféle fejlett technológiákkal lesz felszerelve annak érdekében, hogy kategóriájában az egyik legjobb vezetési és komfortélményt nyújtsa, amelyhez első alkalommal párosítják az elektronikus vezérlésű új összkerékhajtási rendszert.


A motorkínálat valószínűleg ugyanazokból a 3,8 literes V6-os és 5,0 literes V8-as erőforrásokból áll, mint eddig, viszont hozzá akár 10 fokozatú automatikus váltót is kínálhatnak majd. Ha nem is a bemutató idején, de később minden bizonnyal.


Forrás: carscoops.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei