Felgyorsult a Hyundai raliprogramja


A 2014-es FIA rali világbajnokság rohamos közeledtével a Hyundai Motorsport október hónap 15 napján több mint ezer kilométeren keresztül tesztelte az i20 WRC prototípusát.

„Az elmúlt hónap különösen zsúfolt volt számunkra: a hónap felében aszfaltos és kavicsos terepen, három tesztpilótánk négy különálló tesztprogramon egyaránt tesztelték az i20-at. Mostanra két új fejlesztésű i20 WRC modellünk van, amelyek különböző futóművével felgyorsíthatjuk a további fejlesztés folyamatát.” – mondta Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke.


Október elején a csapat Juho Hänninen és Chris Atkinson vezetésével Dél-Spanyolország kavicsos pályáin finomítottak az i20 WRC viselkedésén. „Ezen tesztek során lehetőségünk volt felkészíteni az autót a murvás körülményekre, amelyek hasonlóak a jövő évi portugáliai vagy a Szardínia szigetén megrendezésre kerülő viadalhoz. Többféle beállítást kipróbáltunk és értékeltünk néhány olyan komponenst is, amelyeket korábban nem volt alkalmunk tesztelni.” – magyarázta Nandan.   


Ezek után a Hyundai Motorsport egy ötnapos kavicsos tesztre északabbra, a katalán régióba költözött, majd a németországi Baumholder aszfaltozott szakaszán ízelítőt kaptak a németországi rali bajnokság körülményeiből, ahol újabb felfüggesztési elemeket próbálhattak ki.   


Október utolsó hetében a csapat visszatért a katalán régióba, amelynek során ugyanazon aszfaltozott pályákon tesztelhették az autót, ahol jövőre a Rally de España is zajlani fog. „A jövő évi versenyek helyszínein tesztelve már jobban láthatjuk, hogyan tudunk helytállni jövőre.” – összegezte Nandan.   


Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei