Több ezer Genesist hív vissza a Hyundai


A Hyundai Motor bejelentette, hogy miután több mint 27 ezer Genesist hívnak vissza az USA piacán, az autógyártó más nemzetközi piacokra és Dél-Koreára is kiterjeszti fékrendszerrel összefüggő nagyszabású visszahívását.

A Hyundai nyilatkozat szerint az érintett autók 2008. április 1. és 2012. március 16. között készültek és a visszahívás során lecserélik az autók fékfolyadékát. A vállalat nem hozta nyilvánosságra azokat az országokat, amelyek érintettek az ügyben.

Habár a Hyundai prémium modelljének Dél-Korea és az Egyesült Államok a fő piacai, az ügy valószínűleg nem hat ki a Genesis eladásaira. Az eset azonban éppen akkor került napvilágra, miután a Hyundai és a Kia több mint kétmillió autót hívott vissza fékproblémák miatt, így a vállalatnak emiatt nagy szüksége lenne jó hírnevének helyreállítására.  

A vállalat már márciusban szervizkampány keretében kicserélte azon Genesisek fékfolyadékát, amelyeket átvizsgálásra hoztak a Hyundai vevőszolgálatára. A szóvivő szerint a folyadékokat az autók 60 százalékában, vagyis kb. 40 ezer autóban már kicserélték.


Azonban miután a Hyundai tudomást szerzett arról az amerikai vizsgálatról, amely körülbelül 40 ezer darab 2009-es Genesis modellel kapcsolatos, a vállalat úgy döntött, visszahívja az összes többi autót is. Az érintett tulajdonosok számára jövő hónapban küldik meg a szükséges információkat, amelyek szerint azok vigyék autóikat egy Hyundai márkaszervizbe a szükséges fékellenőrzés és fékfolyadék-csere elvégzésére. A rendszerbe új, korróziógátló adalékot tartalmazó folyadék kerül, amelyet természetesen garanciálisan végeznek el a szervizek.  

Az amerikai NHTSA azok után rendelte el a Genesisekkel kapcsolatos vizsgálatot, miután 23 vásárlói panasz érkezett a fékrendszer csökkent teljesítményéről, amelyet néhány esetben a blokkolásgátló hibás működése okozott. Egy floridai esetben a fékberendezés egyáltalán nem működött, amely egy piros lámpánál balesethez is vezetett. Egy másik hasonló esetben az ügyfél a kéziféket használta, ám ezzel elvesztette uralmát az autó felett.

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei