Fazonigazítást kapott az amerikai Hyundai Sonata


Már talán egy év sincs hátra az új modell érkezéséig, ám a váltás előtt utoljára még egyszer felfrissült a Hyundai Sonata népszerű amerikai változata.

A Hyundai Motor America bejelentette, hogy egyik legnépszerűbb észak-amerikai modelljüket, a Sonatát felfrissítették annak érdekében, hogy az még vonzóbbá váljon a vásárlók számára. Az autógyártó szerint az autó legalább 50 ponton új, vagy átdolgozott alkotóelemeket kapott a 2014-es modellévre, amelyek között van látható és láthatatlan elem is.


Egyértelműen észrevehető külső változás a módosított hűtőmaszk, a vadonatúj 17 és 18 colos alufelnik, a megváltozott hátsó kialakítás, az opcionális xenon- és ledes hátsó lámpatestek, valamint az átalakított hátsó lökhárító.


A belső térben új az SE és a Limited szinten elérhető teljesen bőrrel bevont kormánykerék, a 8 colos érintőkijelzővel ellátott harmadik generációs navigációs rendszer színes kijelzővel, HD rádióval és akár tolatókamera integrációval, valamint Limited szinten a szellőztetett vezetőülés és az átdolgozott műszeregység.


A Hyundai állítása szerint az olyan fejlesztések, mint további habszivacsok az A és B oszlopokban, új szőnyegek és lengéscsillapítók segítségével még tovább javult az autó zajszigetelése is.  


A 2014-es Hyundai Sonata immár változtatható kormányrásegítéssel (DSSM), járműstabilitás-kontrollal (VSM), holttérfigyelő rendszer és keréknyomás-érzékelővel (TPMS) is rendelhető, a 2,0 literes turbóváltozat pedig új, sportos kipufogót is kapott.


A motorok terén nincs változás: az alapváltozat a 190 lóerős 2,4 literes benzines, amelyet alapfelszereltségként hatfokozatú automata váltóművel szerelnek fel, akárcsak a 274 lóerős 2,0 literes turbófeltöltéses egységet.

Az új Sonata árát a Hyundai 155 dollárral emelte, így a legolcsóbb kivitel 21 350 dollárba (kb. 4,5 mFt) kerül az Egyesült Államokban.  


Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei