Thierry Neuville vezeti jövőre a Hyundai raliautóját


A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a 2014-es WRC szezonban Thierry Neuville lesz a rali világába visszatérő koreai csapat első számú pilótája.

„Nagy izgalommal jelentem be, hogy Thierry Neuville lesz az elsőszámú versenyzőnk az új WRC szezonban."  – mondta a Michel Nandan, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. "Thierry fantasztikus 2013-as idényt teljesített, amellyel bizonyította tehetségét a WRC fiatal versenyzői között. Vele született tempója, vezetési tudása és a rali világának dinamikus megközelítése a Hyundai ideális versenyzőjévé teszi őt.”  


Az idei szezon egyik kulcsfigurájaként számon tartott 25 éves Neuville egy többéves szerződést írt alá a Hyundai Motorsporttal, amely bizonyítja mindkét fél elkötelezettségét a hosszú távú célok elérése érdekében. Neuville navigátorával, Nicolas Gilsoullal közösen a rali világbajnokság 13 versenyén ül majd az i20 WRC volánja mögé a 2014-es szezonban, amelynek januári monte-carlói nyitófutamával a belga pilóta immár harmadik szezonját kezdi meg a WRC-ben.    


Neuville tapasztalata felbecsülhetetlen értékű az alig egy éve létrehozott Hyundai Motorsport számára, amely jövőre kezdi meg első rali bajnokságát. Neuville idei, szemet gyönyörködtető teljesítménye nehéz helyzetbe hozott számos tapasztalt versenytársat, amellyel a belga az egyik legizgalmasabb fiatal és dinamikus versenyzővé vált a WRC soraiban.  


„Örülök annak, hogy a 2014-es szezonban a Hyundai Motorsportnál versenyezhetek.” – kommentálta Thierry Neuville. „Hiszem, hogy a Hyundai tökéletesen passzol hozzám, mivel egy fiatalos, feltörekvő és ambiciózus gyártói csapatot ismertem meg, amely hosszú távú sikercélokkal rendelkezik. A csapat mellett nagy hatással volt rám a csapat főhadiszállása, a raliprogram megközelítése és a lehetőségek. Remélem a kétéves WRC tapasztalatom a csapat hasznára válik majd a kapcsolatunk kialakulásával. Mindkét fél tudja, hogy az első évben még rengeteg tanulási folyamat áll előttünk, de biztos vagyok benne, hogy közösen sikeres jövő áll előttünk.”

Két befejezett szezonjával Neuville összesen 32 versenyt tudhat a háta mögött, amelynek során 2012-ben a bajnokság hetedik helyén végzett, míg idén négy egymást követő versenyen (Olaszország, Finnország, Németország és Ausztrália) másodikként futott be. Ezen felül Mexikóban és Görögországban bronzérmet szerzett, így Neuville idén második helyen végzett a ranglistán.    

Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei