Multimédiás rendszert kap a Hyundai HB20, új motort az i30 Brazíliában


A brazil piacon igen sikeres Chevrolet MyLink rendszer alapján a Hyundai is bemutatta saját multimédiás rendszerét, amelyet a HB20 modellsorozat kap meg elsőként.

A koreai autógyártó a versenytársakat követve bemutatta a HB20 modell BlueNav multimédiás rendszerét, amely 7 colos érintőképernyőt is kapott, emellett Bluetooth kihangosító rendszer, tolatókamera és navigációs rendszer is része lesz az egységnek.


Az új rendszer természetesen rendelkezik a Hyundaitól már megszokott USB csatlakozási lehetőséggel, iPod és AUX bemenettel. Ezeken felül fényképek és videók lejátszására is alkalmas a rendszer, de csak abban az esetben, ha az autó áll. A kormányról is vezérelhető fejegységet a HB20, HB20X és a HB20S magasabb felszereltségű, drágább változatai alapfelszereltségként kapnak majd meg.


A HB20 új kiegészítője mellett a Hyundai igen jelentős mértékben változik az i30 modellkínálata is, hiszen a jelenleg kínált 1,6 literes, 128 lóerős benzines mellett a jövőben várhatóan bemutatkozik a kompakt autó 1,8 literes változata is, amely minden bizonnyal megegyezik az Elantra modellben használt 148 lóerős erőforrással.


Ezzel a motorral az Elantra 11 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, így valószínűleg a hasonló súlyú i30 is hasonlóképpen gyáros lehet majd. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy megmarad-e a kínálatban a jelenleg kínált 1,6-os erőforrás egy esetleges olcsóbb változatként, vagy megszűnik forgalmazása Brazíliában.

Forrás: noticiasautomotivas.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei