Innovatív kiegészítőkkel még novemberben bemutatkozik az új Hyundai Genesis


Miután néhány lesifotón megjelent, valamint maga a Hyundai is megszellőztette formáját, a hazai piacon már ebben a hónapban bemutathatják a vadonatúj Hyundai Genesist.

A második generációs Hyundai Genesis világpremierje előreláthatólag november 26-án lesz Dél-Koreában, még jóval azelőtt, hogy másik fő piacán, az amerikai Detroiti Autószalonon is debütálna január közepén.  


Ahogyan azt korábban Moon Sik Kwon, a Hyundai Motor Group fejlesztőközpontjának vezetője elmondta, a korábbi generációhoz hasonlóan az új is meglepi majd a piacot annak versenyképességével, amelynek fejlesztésébe a Hyundai összes erőforrását és képességét beleadta. Az 500 milliárd wonos fejlesztéssel négy év alatt megalkotott új változat „Modern Premium” formatervével, osztályának egyik legjobb futóművével és vezethetőségével, biztonsági és kényelmi arzenáljával világszínvonalú termékké érett.


A vadonatúj Genesis felszereltsége egyedülállóan innovatív lesz. Ennek egyik elemeként aktív széndioxidmérő került az utastérbe, amelynek a kesztyűtartóhoz helyezett érzékelője a 2 500 ppm szint felett egy műszerfali figyelmeztető fény kigyulladása mellett automatikusan magasabb fokozatba kapcsolja a szellőztető ventilátort azért, hogy minél több friss levegőt juttasson be az utastérbe.  

A már korábban említett fejlett utasbiztonsági rendszerek mellett az új Genesisben megjelenik az adaptív sebességszabályozó, amely a sávtartó asszisztens kamerájával együtt nagymértékben növeli a biztonsági színvonalat. A rendszer kétféle működésre lesz képes: 51 mérföld felett részlegesen működteti a fékeket a vezető figyelmeztetése érdekében, míg ezen tempó alatt maximális fékerő alkalmazásával kerüli el az ütközést.


Mostanában egyre terjed az a megoldás, hogy a csomagteret egy, a hátsó lökhárító alatti szenzor segítségével, láblengetéssel lehet kinyitni, ám a Hyundai mérnökei szerint ez csúcsos, jegyes felületen akár veszélyes is lehet. Így a 2015-ös Genesis esetében alapfelszereltségként a vezetőnek csupán közelítenie kell a csomagtérhez, majd három másodperc helyben állás esetén a kulcs parancsára kinyílik a csomagtér ajtaja.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei