Elsőként a Hyundaiban lesz Android alapú navigáció


A Hyundai Motor Grouphoz tartozó Hyundai és Kia modellek a világon elsőként kerülnek forgalomba Android alapú navigációs rendszerekkel.

A koreai autós média tudósítása szerint a Hyundai Android AVN – audio, videó és navigáció – rendszere segítségével a koreai autógyártó elsőként dobhat piacra Androidra épülő „okos” autókat a világpiacon. Elsőként a rövidesen bemutatkozó vadonatúj Genesis és a Kia új Soul modellje kapja meg az új fejlesztést, de a jövőben más új modellek is megkapják majd azt.  

Az Android navigációs rendszer segítségével a felhasználó csatlakoztathatja Android rendszerű okostelefonját, vagy táblagépét az autó rendszeréhez, hozzáférhet az alkalmazások széles kínálatához és fejlesztheti a szórakoztató funkciókat. Az egyelőre nem tisztázott, hogy az új rendszerrel hozzá lehet-e férni a Google Play áruházhoz, vagy sem.  

Érdekes módon az Android AVN rendszer új telematikai funkciókat is kínál majd az autótulajdonosok számára, így azok távirányítással, wifi vagy modemkapcsolaton keresztül tudják irányítani az autó egyes funkcióit.  

Forrás: androidauthority.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei