Arany Kormánykerékkel jutalmazták a Hyundai főtervezőjének munkáját


Az Auto Bild csoport és a Bild am Sonntag által minden évben odaítélt „Arany Kormánykerék” díjat idén Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group fő tervezője kapta.

Peter Schreyer elnökként idén január óta felelős a Hyundai Kia Design Center munkájáért, ettől a pillanattól kezdődően a német tervező feladatkörébe tartozik a világ ötödik legnagyobb autógyártójaként számon tartott vállalatcsoport teljes formai megjelenése, így ezzel együtt a Hyundai és a Kia márkák hosszú távú stratégiájának kidolgozásáért is felelőssé vált.

Schreyer már 2006 szeptembere óta a Kia Motors Corporation főtervezőjeként dolgozott a márka egyedi formanyelvének kialakításán, amelynek legjelentősebb vívmánya a tervező által megalkotott Kia modellek jellegzetes „Tigrisszáj” az autók hűtőrácsán.   

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy ezt a jelentős díjat megkaphattam. Ez egyszerre óriási elismerés számomra és a világ minden táján tevékenykedő formatervezői csapatom számára is, akik évek óta kiváló teljesítményükkel segítik a munkát.” – mondta Schreyer. „A Kia Motors megadta számomra azt az egyedülálló lehetőséget, hogy kvázi nulláról indulva egy autómárkát új, karakteres arculattal ruházzunk fel. Az egész Hyundai-csoport formatervezésével a Hyundai márka formaterveinek továbbfejlesztésének izgalmas feladata és ugyanakkor a két márka formatervezési stratégiájának egyértelmű elkülönítésének feladata is hozzáadódott.” – tette hozzá a 60 esztendős formatervező.


Peter Schreyer tanulmányait a müncheni egyetem elvégzése után a londoni neves Royal College of Art iskolában folytatta, amely később, 2007-ben díszdoktori címmel jutalmazta őt. A Hyundai Motor Company előtt Schreyer nevéhez fűződött az Audi TT, a Volkswagen Beetle és a Volkswagen Passat megalkotása is.  

Az Arany Kormánykerék 30 évre visszatekintő történelmében Schreyer Giorgio Giugiaro (1995) után a második formatervező, aki megkapta a neves elismerést. Előzőleg a VW felügyelőbizottságának elnöke, Ferdinand Piech (2012), a Ford vezetőjeként Allan Roger Mulally (2011) és a BMW vezérigazgatója, Norbert Reithofer (2010) kapta meg a díjat.

Az Arany Kormánykerék a legnevesebb európai autóipari kitüntetés. Az 1976 óta a legjelentősebb új modellek számára adományozott díjat 1983-tól kezdődően évente már egy szakmai zsűri által elismert szakember számára is odaítélik.    

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei